Диана Любенова бута Галя Щърбева да седне в стола на Алекс Кръстева

5575
29 Август 2021, 16:00


Галя Щърбева е в усилени преговори за започване на работа в Би Ти Ви, научи „Уикенд” от сигурни източници. Водещата, която преди година бе уволнена от Нова телевизия, е на крачка от стола на излязлата в майчинство Алекс Кръстева от „Тази събота и неделя”.

Къдрокосата новооткрита сестра на Нети обяви в края на миналия тв сезон, че е в очакване на първата си рожба. Алекс Кръстева трябва да роди съвсем скоро, заради което се сбогува със зрителите и екипа на предаването „Тази събота и неделя” и излезе в отпуск преди майчинството. След раждането, което трябва да е през есента, по закон й се полагат още две години отпуск, по време на които някой трябва да работи вместо нея. Кой ще наследи Александра? В Би Ти Ви от месеци търсят подходящ човек и се говори, че вече са го намерили в лицето на Галя Щърбева. Най-добрата приятелка на Лора Крумова отдавна точи зъби за място в тази телевизия. Тя бе уволнена от Нова през месец май миналата година и оттогава си търси ефир.

Журналистката се занимава с достатъчно проекти извън телевизията, които й носят добри доходи. Екранът и чувството, че е популярна, обаче й липсвали. Тя търсела всякакви начини да се върне пред камерите. За голямо нейно съжаление, Галя не се радва на същия интерес към своята персона като приятелката си Лора, така че търсенето на ефир буксувало в продължение на месеци. Единственото, с което успя да се уреди от уволнението си досега, беше една седмица като коментатор в предаването „Преди обед” на Би Ти Ви. Предстоящото майчинство на Алекс Кръстева обаче й разчистило пътя за завръщане на екран.

Самата Алекс дълги години бе репортер в „Тази събота и неделя”, както и в неделното следобедно предаване на Светльо Иванов „120 минути”. Парашутът й към мястото на водеща се отвори, когато преди 3 години титулярката Мариана Векилска си подаде оставката, за да прави кариера в Брюксел. По същото време водещата на „Култ” Петя Дикова излезе в майчинство и от телевизията нямаха друг избор, освен да сложат на овакантените места двете репортерки в „Тази събота и неделя” – Поли Гергушева и Алекс Кръстева. Първата наследи Дикова, а втората – Векилска. Поли обаче бързо забременя и сдаде поста на Натали Трифонова. Сега е ред е на колежката й Александра.

В Би Ти Ви вече не разполагат с репортери, които са достатъчно популярни, за да станат водещи. Единственият изход е да търсят хора отвън. Галя Щърбева била първа на опашката, твърдят запознати. Освен, че е достатъчно опитна и популярна, тя била близка и с другата водеща на шоуто – актрисата Диана Любенова. Двете редовно прекарвали летата си на родното море. Любенова била най-силната поддръжница на Щърбева в Би Ти Ви. Дали обаче бившето лице на Нова ще успее да се договори за достатъчно добра заплата и условия на труд, които да я мотивират да работи всяка събота и неделя, вместо да почива като нормален човек? Това ще стане ясно от септември, когато се очаква „Тази събота и неделя” да се завърне на екран.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени