Дилов, Юлиана Дончева и Лилия Маравиля откриват Литературен Клуб „Чети с нас“ в хотел „Маринела“

19 Октомври 2016, 17:41


На 23 октомври е първото издание на новия литературен клуб „Чети с нас“, организиран от хотел „Маринела“. Всяка втора неделя от 16,00 ч. в зала „Витоша“ ще се провеждат срещи с български писатели, поети, преводачи и ще се дискутират най-важните литературни издания за сезона.

Първата среща с ценителите на литературата е посветена на жените икони на XX в. Историите на Мария Калас, Коко Шанел, Уолис Симпсън, Ева Перон, Барбара Хътън, Одри Хепбърн и Джаки Кенеди са разказани от испанската журналистка Кристина Морато в книгата „Непокорните диви“ (издателство „Ентусиаст“).

Благодарение на таланта, красотата и ярките им личностни качества, тези забележителни жени се превръщат в истински легенди на ХХ век. Известни, богати и привлекателни, в очите на целия свят изглеждат съвършени. Икони на модата и светския живот, те създават собствен стил и са следвани с възхищение от милиони жени, които мечтаят да приличат на тях. Какво обаче стои зад публичния образ, зад лъскавия имидж? И каква е цената, която се плаща, за да си кралица на сцената, да си любимката на Холивуд, да диктуваш световната мода или просто да оцелееш до любимия мъж?

Свой прочит на техните забележителни истории ще предложат преводачът на книгата Боряна Дукова, стилистката Ина Аса, журналистът Георги Милков, журналистката и бивш народен представител Юлияна Дончева, актрисата Лилия Маравиля, издателят Виктория Бисерова и писателят Любен Дилов-син.

За литературния клуб „Чети с нас“


Литературният клуб „Чети с нас“, организиран от хотел „Маринела“ събира ценители на литературата всяка втора неделя от 16,00 ч. в зала „Витоша“. Място за срещи с писатели, поети, преводачи, литературни критици обещава да бъде новото литературно пространство на София.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени