Докато е зад решетките: Шеф Токев продава чорба от коприва за 15 лв.

20 Юли 2022, 13:00


Шеф-готвачът Андре Токев не успя да излезе предсрочно от затвора в Казичене. Това се случи заради обжалване от страна на администрацията на Софийския затвор. Докато продължава да търка наровете, жена му и дъщеря му, които въртят ресторанта му на пъпа на София, актуализираха менюто с нови кулинарни шедьоври и по-високи цени. Най-вероятно те са променени заради поскъпването на продуктите и увеличената цена на тока. Сумите могат да шокират хора, които не са стъпвали в ресторантите му – десертите са между 13 и 16 лв., а предястията – от 20 до 30 лв. Една чорба от коприва – макар и гурме, е 15 лв., а ако ви се хапва руло „Стефани”, ще трябва да се бръкнете с 36 лв. Добре приготвено говеждо пък е 64 лв. Шеф-готвачът обаче ще има доста да се потруди, за да върне предишния си имидж, имайки предвид трудния си характер. В интерес на истината, заведението му продължава да се радва на посетители въпреки високите цени на гурме специалитетите.

Докато Андре излежава присъдата си, ресторанта върти по-малката му щерка Елиза, а нейна дясна ръка е майка й Мария. С нея Токев открива ресторанта си през 2015-а на Околовръстен път, но през 2020-а го мести на пъпа на София.  Другият помощник на Елиза е нейният приятел Александър Иванчев, който е главен сладкар в заведението на Токев.

Другата му дъщеря се казва Ренате и е родена в деня, в който падна Берлинската стена. Тя живее в Германия и се занимава с информационни технологии, а преди няколко години направи Токев дядо на малката Ема-Мария. Той разбра, че има внучка, докато снима епизод от „Ловци на храна” в Бразилия и за него това е най-вълнуващият момент в живота му.

Андре Токев бе хванат на 30 октомври м.г. да шофира пиян на Околовръстното в София с 1,7 промила, като пикапът му се движиш по джанта без една гума, докато другите три бяха спукани. Шеф-готвачът вече излежа 3 месеца от присъдените му 7 в затвора.

Той споделя, че спортува много и така успява да запали и възрастните хора да последват примера му. Зад решетките кулинарният майстор показва уменията си и пали всички да се хранят в столовата. Когато влязъл, посещаемостта там била едва 30%, а сега между 80 и 100% от пандизчиите предпочитат затворническата храна, приготвена от Токев, и се редят на огромни опашки за манджите му, пише „Галерия”.  
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени