Драго Драганов събира лицата от „Улицата“

04 Февруари 2023, 13:12


За Великден водещият на предаването "С БНТ завинаги" Драгомир Драганов подготвя забавна среща с любимите актьори от култовата програма на 90-те години на ХХ век "Улицата".

"Ще съберем героите от "Улицата", която със сигурност липсва на много хора, и ще се позабавляваме със смеха, който предизвикваха у нас", каза за "България Днес" журналистът. Освен че ще проверим дали и колко са пораснали участвалите в шоуто Мая Новоселска, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Камен Донев и Тончо Токмакчиев под режисурата на Теди Москов, ще научим неща от кухнята на снимачния процес.

 

Ще се посмеем с актьорите от

Ще се посмеем с актьорите от "Улицата"

 

В следващи серии в "С БНТ на 60", на което журналистът е сценарист, ще си припомним и предаванията "Адрес 4000" и "Мело ТВ Мания". Драго ще бръкне също в златния тв фонд със стари градски песни и емблематичните им изпълнители, ще ни подсети за големите дами в журналистиката ни, както и за талантливите певци Катя Филипова и Вили Кавалджиев.

Преди броени дни Драганов се завърна от 35-ото издание на престижния световен цирков фестивал в Монте Карло, който посещава почти 30 години. Шоуменът, макар и не лично, подари на принцесата на Монако Стефани, организатор и патрон на събитието, книгата "Циркът през вековете", специално преиздадена по повод 125-годишнината от цирковото изкуство у нас.

 

Драго и принцеса Стефани неотдавна

Драго и принцеса Стефани неотдавна

 

Грип поваля принцеса Стефани след откриването на фестивала и тя не успя да присъства дори и на награждаването на победителите в него, разказва Драго. Налага му се да се прибере в България и не стига до принцесата. Затова неговото приятелско семейство Еми Велкова - потомствен цирков артист, и съпругът й и част от организацията на феста Стивън Кароли, й я дават след това, а тя благодари сърдечно за жеста. "Казала е много мили думи и специално е поздравила българските циркови артисти. Дори е разпознала по снимките в книгата някои от участниците на манежа в Монте Карло", сподели въодушевено певецът.

 

Принцеса Стефани в ръце с подарената от Драго книга

Принцеса Стефани в ръце с подарената от Драго книга

 

Драганов разпространява напълно безплатно Алманаха на историята на българското цирково изкуство, базиран на книгата от 1988 г. на покойния Йордан Демирев, като е добавил в него 300 лични фотоси.

Бившата сграда на цирка по време на пожара / Снимка:Иван Григоров

Бившата сграда на цирка по време на пожара / Снимка:Иван Григоров

 

Подготвя и грандиозна изложба и безплатна брошура съвместно с Музея за история на София, свързани с 40-ата година от подпалването на признатата за изобретение и произведение на изкуството сграда на Българския Държавен цирк, създадена от арх. Ерослав Станков.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени