Ежедневни мъжки обувки – кои да изберем?

26 Октомври 2021, 09:50


Знаете ли, че най-старите открити обувки са отпреди 9 хиляди години? Минало е доста време оттогава, но основните характеристики са се запазили и до днес – дебела подметка, за да пази стъпалата и кожена или платнена горна част, за да е удобно на краката.


Това, което различава обувките от преди няколко хиляди години и днешните, са издръжливите материали и голямото разнообразие на материи, модели и цветове.


И ако на еди римски легионер не му е било трудно да избере обувките си, защото е имал само чифт сандали с каишки, но днешните мъже имат нужда от повече време за избиране на ежедневни обувки.

И тук не става дума за суета, а за функционалност и защита. За да ви служат добре, обувките трябва да се избират не само според повода, но и според условията, времето и защитата, която осигуряват.

Ето какви са опциите на съвременните мъже:

Кожени боти с ластик

Започваме с есенния топ модел мъжки обувки, защото мрачното време и мъглата не позволявате да носите любимите си кецове. Ходенето на бизнес срещи също невинаги е съвместимо със спортни обувки, затова чифт кожени боти са идеален универсален модел обувки за този сезон.

Изберете цвят, различен от черния, ако искате да заявите своята индивидуалност.

Можете да носите такива мъжки обувки и с дънки, и с чино панталони и всеки път ще изглеждате фантастично.

Спортни кожени боти

Представете си идеалната комбинация между маратонки и боти – хем са високи, хем са удобни и леки като маратонки. С тях ще ви е супер удобно при преходи в планината или когато водите децата на техния съботен мач и трябва да седите край терена и да ги окуражавате.

Спорните кожени боти, за да са истински качествени, трябва да са от естествена кожа или набук в горната си част (специалистите я наричат сая) и с гумена или каучукова подметка.

Тези мъжки обувки ще запазят краката ви сухи и топли, за да сте във форма за всички активности през целия ден.

Кецове

Има легендарни модели обувки, които толкова са се вплели в начина ни на живот, че не можем да си представим какво са носели мъжете преди измислянето им. Такива са кецовете – удобни, в разнообразни модели, леки, те са (почти) всичко, от което един мъж има нужда.

Въпрос на удобство и лично желание е дали ще изберете висок или нисък модел кецове. Ако говорим за удобство според сезона, високите модели са за предпочитане в дъждовните дни.

Ниските са толкова класически, че дори няма нужда да говорим за тях -кецовете са емблематична мъжка обувка вече повече от 50 години.

Маратонки

Спортните обувки отдавна вече не са само по пистите и стадионите. Те се превърнаха в лесен избор за всеки мъж, който държи най-вече на удобството си. Да носиш маратонки не е само въпрос на комфорт, но и на привързаност към марка, любим отбор, визия и ценности на марката. Кой ли не е се е изкушавал да обуе маратонките на любимия си спортист, за да е поне с чифт обувки по-близо до идола си?

Единственото, което не трябва да допускате, е да спортувате със същите маратонки, които използвате в ежедневието.

Изберете отделни спортни обувки, които да отговарят на натоварването и спецификата на спорта и движението, за да избегнете травми.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени