Елена Петрова: Защо актьорите не излезем на протест!? Звездата обмисляла да смени професията заради ковид мерките

946
30 Август 2021, 11:44


„Чудя се защо само актьорите не излизат на протест. Всички гилдии го правят и чалга изпълнителите, и ресторантьорите. Само ние не“, споделя актрисата Елена Петрова.

 

Повод за думите й е евентуалното затваряне на културните центрове. Театри, кина, музеи и други трябва да хлопнат кепенците, ако страната ни влезе в тъмночервената зона. А с увеличаването на случаите на COVID-19 това изглежда все по-близо. Откакто коронавирусът настъпи у нас през март миналата година, театрите бяха затворени на два пъти.

 

„Аз не съм човекът, който да организира евентуален протест. Има си асоциация на артистите в България. Не знам колко си върши работата, след като не защитава изцяло нашите интереси. Тя трябва да даде тон на протест, да го организира. С удоволствие бих го подкрепила, ако има такава идея. И с колеги съм обсъждала такава идея. Те също са „за". Ала само ако има обединение. Виждаме как другите гилдии протестират и затварянето им се отлага. Не знам защо и ние не действаме в тази насока, след като постоянно сме заплашвани да си останем вкъщи и да не играем. Първо на 50%, след това на 30, а накрая ни чакат празни зали", каза още Петрова.

 

Звездата от „Стъклен дом" се оплака, че откакто е настъпила пандемията, работата й намалява рязко. „Това е действителността за съжаление. Все по-малко работа има за нас, актьорите", споделя Петрова. На къдрокосата актриса й липсва публиката, както и събирането с колеги преди и след постановките, пише „България Днес“.

 

„Няма как. Ние бяхме затворени много време. Тежко ми беше, когато не играех. През времето, в което не работих, се чудих дали да сменя професията. Дълго умувах, ала засега оставам в актьорството", каза Елена, която в момента играе в „Нов театър" - НДК.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Га та ибеши
преди 3 седмици
-1
Дъртия богат дъртак ти ко не рива ма? Мустак!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени