Фънки: Нищо не съм очаквал от държавата (92-ма музиканти останаха без парите обещани от Боил Банов!)

1237
05 Юни 2021, 10:07


92-ма музиканти останаха без парични награди от Министерство на културата научи HotArena.

Те попаднаха във втория списък с изявени имена, които да получат парични помощи. Той така и не стигна до Kомисията по култура и медии в Народното събрание. Няма и решение на парламента преди края на мандата и такова не може да бъде взето от служебния кабинет. Служебното правителство обаче изплати парите накуп за няколко месеца на хората от първия списък, за които имаше време да бъдат одобрени. Сред тях са Васил Найденов, Етиен Леви, Митко Щерев, Данчо Караджов и още много други. Във втория списък са имената на Фънки, музикантите от ФСБ, част от певците от Тоника СВ, Георги Христов, Деян и Бойко Неделчеви и други.

„Вече дори съм забравил за това. Приемам цялото това нещо като майтап. Все пак живеем в България. Тук никой не дава, особено за музика или изкуство. До гуша ми е дошло от този работа“, отсича пред „България Днес“ Димитър Ковачев.

Милица от Тоника СВ споделя, че нито се надява, нито очаква. „Сега нещата не зависят от министъра и стоят по различен начин. Нищо не е ясно още. Ние хората на културата сме последната им грижа“, споделя Милица.

Положително настроен е Благовест Аргиров. Той вярва, че нещата могат да се подредят по правилния начин и накрая да няма ощетени. „Мога да кажа само, че надеждата умира последна“, заяви Благовест.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мартин
преди седмица
-2
Даже никой да не те харесва, пак е някакво признание! Нали, Фьнки!?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
4444
преди седмица
0
А детските кога да очакваме???
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди седмица
-1
Много нагли станаха от развлекателния бизнес.Само парични награди просят. За тях другите професии са без значение. Ами без Фънки може,но без лекари,продавачи,чистачи и други по-полезни професии не.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени