Фолк звездата и кандидат-депутат Луна: Продавам си мезонета, за да финансирам политическата си кариера!

11 Септември 2022, 16:00


Луна e толкова колоритна, че дори всяка седмица да предлагаме на читателите на Уикенд интервю с нея, няма да им писне. И все пак гледаме да не прекаляваме – търсим я за изповед само при значими поводи. А такъв тази есен има: участието й в изборите за Народно събрание. Тя е независим кандидат-депутат в 25-и МИР в София и й трябват 10 хил. гласа, за да влезе в парламента и да покаже на какво е способна в голямата политика.

С фолк легендата, на която никой не знае истинската възраст, си поговорихме надълго за предизборната й кампания, а я попитахме и какво мисли за конкурентите й в предстоящия вот. Научихме и как възнамерява да финансира похода си към властта – с продажба на мезонета си в столицата.

 

- Луна, участвате в изборите като независим кандидат за депутат. Какво ви вдъхва увереност, че ще успеете да влезете в парламента?

- Ще участвам на всички избори. Предадохме подписка с 1260 подписа. Като независим кандидат имам право да се явя само в един избирателен район и избрах 25-и МИР в София, където съм регистрирана, където всички ме познават и обичат. Целта ми винаги е била да се боря срещу системата. Ще продължа и занапред, това е най-достойното поведение. Така ще запазя своята независимост и свобода. Отказах всички предложения на партии да стана част от тях.

- Не ви харесват партиите ли?

- Не виждам смисъл в тяхното съществуване. Кандидатирам се като независим кандидат, защото искам да предложа нова система за управление, която да е в интерес на българските граждани, а не в изгода на управляващата прослойка. За да стана първият независим депутат в историята на България е необходимо 10 000 души от 25-и МИР да ме подкрепят на изборите на 2 октомври. Вярвам, че всички, които са отвратени от остарялата и порочна система, ще гласуват за мен. Не бива повече да се позволява на една банда престъпници да граби и съсипва живота ни. Изходът е един единствен - независимо управление и цялата власт в ръцете на народа. Време е за личности и смяна на системата.

- В друг избирателен район шансът ви за успех по-различен ли щеше да е?

- Регистрирана съм в 25-и МИР. Разбрах, че от същият район излизат Бойко, Нинова и останалите политически лидери, но това изобщо не ме интересува. Всички гласуващи по съвест ще ме подкрепят. Гражданите са отвратени от партиите и партийците, нямат им никакво доверие. Ситуацията, в която живеем, доказва некадърността на онези, които ни управляваха досега. Всички тези партийки изобщо не трябва да се появяват на избори, защото чрез поредната си заявка да участват отново във властта, доказват алчността си. Пак казвам, време е за личности и смяна на системата. Време е да се смени остарялата конституция, която е направена да е в услуга единствено и само на определена прослойка, която не си знае парите, изнася всичко българско и подчинява хората да са роби, работещи за шепа престъпници. Резултатът от сегашния ни основен закон е налице – България е най-бедната страна и гражданите й я напускат.

- За нова конституция трябва Велико народно събрание...

- Необходимо е да бъде приета нова конституция - заявих го още като кандидат за президент. В основния закон трябва да се гарантира възможността на българите да контролират властта. Реално сега хората нямат този контрол и ако не са доволни от депутатите, не могат да реагират. Ако не си вършат работата народните представители, избирателите им трябва да имат възможност да ги отстранят. Паразитите да изхвърчат! Повтарям, време е за смяна на системата. Защо аз като независим кандидат да имам право да се кандидатирам само в един район, а партиите да са в цяла България? И защо аз сама да си финансирам всичко, без никаква помощ от държавата. Защо?! Хонорарите от концертите и участията си ги инвестирам в кампанията си. Това е така, защото някакъв Близнашки през 1993 г. прави конституция, която е в изгода на когото трябва. А пък измислената графа „Не гласувам за никого” си я разпределят, както им е удобно. Хората трябва да гласуват за честни личности. Ако ли пък не знаят за кого да дадат гласа си, да си стоят вкъщи. Иначе подхранват паразитите и ги правят чудовища. След като станат силни, въпросните ни превръщат в роби, заповядват ни и ни манипулират. Взимат ни и последния лев от портфейла.

- Има индикации, че ГЕРБ засилва позициите си преди изборите...

- Като българка съм отвратена от всички партии, лидерите им и тяхното брутално отношение към гражданите. Говорят непрекъснато за приемственост и обединение, но не го прилагат реално. И се крият. Опитах се да се свържа с някои от тях, но безуспешно. Капсуловани са. Обучават си специално хора, които вкарват във властта. А от мен, смелата и независима личност извън системата, ги е страх, защото аз работя с истината напред. Не съм комунист, не мога да бъда манипулирана, измамена и подведена. Преди време когато ми предлагаха от партиите да бъда в техните листи, категорично отказах. Та те имат в листите си дори лица с присъди. Ходя непрекъснато на учредяването на партии и търся контакт с ръководствата им. Вратите им обаче са затворени за мен - крият се от Луна Йорданова. Г-н Янев (Стефан Янев, бившият служебен премиер и лидер на „Български възход” – б. р.) казва, че искал българските граждани да имат усещането, че са във властта. Той и такива като него обаче са във властта за себе си. Техните комунистически умове боравят с перверзната фраза „да имаме усещането”. Хората не искат усещане, искат реално да са в управлението на страната, та партийките и вождовете им да не им се подиграват.

- Очаквате ли атаки срещу вас?

- Та мен са ме прекъсвали дори по време на интервю на живо, когато говоря срещу системата! Не, не се страхувам, въпреки че са брутални тези, срещу които се изправям. Много пъти по време на изборите за президент са ми казвали или намеквали да се откажа, да си оттегля кандидатурата. Същото е и сега. Едно камъче като Луна може да обърне каруцата на паразитите, които държат властта. Идва времето, когато ще се излезе от блатото. Залагам на истината, която е най-силното оръжие. Ще успея! Аз съм обикновен български гражданин, който честно си вади парите, и искам да видя промяна в системата.

- Слави Трифонов има ли шанс за новия парламент?

- Лидери и партии, които ограбваха българският народ, нямат право да бъдат в държавното управление. На тази наглост трябва да се сложи край! Нито искаме Бойко, нито Койко, Нинова, Копейкин или измамника Слави, който 20 години се гаври с имената на артистите и направи милиони на наш гръб. Човек, който не си вдига телефона и си затваря вратата под носа на хората, а и на мен самата, няма място в политиката. Тези, които държат властта досега, ни мразят и искат на измрем. Действат с манипулация, пропаганда, оплюване и отхвърляне, с тяхната измислена ковид ситуация и спекулата, която ни взе последните пари. Това са пълни некадърници, които не се интересуват от народа. Защо президентът взима толкова висока заплата?! Как е възможно той да получава такива пари в малка държава като България - повече от другите държавни глави в Европа?

- Ако станете депутат, ще се коалирате ли с някого?

- Като вляза в управлението, ще привлека всички себеподобни и нещата ще се случат. Смятам, че ще се справя и ще убедя и другите да се работи за свикване на ВНС и нова конституция, за намаляване броя на депутатите.

- Колко души е екипът ви?

- 10 души - млади и креативни хора, доброволци, отдадени на каузата за промяната. Аз самата съм по-добра от другите партии, по-дисциплинирана, по-умна и красива. Нямам спонсори и сама си финансирам кампанията, обявила съм дори мезонета си в София за продан и ще инвестирам парите в политическата си кариера, а правя и дарения. Ще се откажа и от депутатската си заплата. Бойко Борисов защо не вземе да си продаде къщата в Банкя и да даде парите на старчески домове? Нищо не може да занесе на онзи свят... Има една Луна Йорданова, която няма да спре, докато не разчупи системата. Аз обичам българите, а тези, които държат властта, мразят народа. Истинската промяна започва от мен. Ще се кандидатирам и на бъдещите избори за президент.

- Като си продадете мезонета, къде ще живеете?

- Няма да остана на улицата, ще има къде да живея. Важна е България и народът. Сигурна съм, че всяка направена жертва си заслужава и един ден ще живеем по-добре. Вярвам, че има и други честни и смели хора като мен.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха Хо
преди 2 месеца
0
Тя, че е луда,луда е но не дотолкова че да финансира със собствени пари предизборна си кампания.Просто пиар и търсене на спонсор на който да изгорят парите подкрепяйки налудничавостта и.Празни приказки на една чалгарка искаща да се докопа до субсидия.Нищо друго.Жалка работа.Още по-жалки са тези от обкръжението и.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Слънце
преди 2 месеца
0
Луна, преди да ме заплашваш със затвор, не забравяй да си пиеш редовно хапчетата.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лунапреди 14 часа
преди 2 месеца
0
Пише се “ ще ги вкарам в затвор”, а не “ натикам”….
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Desita
преди 2 месеца
0
Мислех, че е умна и хитра, а тя излезе простовата Лухчето. Ще си продава апартамента за да си начеше крастата и да разбере, че не става за политик. Айде пътя към Шумен и си живей старините спокойно.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Слънце
преди 2 месеца
0
Луна, ще вкарваш "до живот" в затвора за различно мнение?! В такъв случай е идеално, че никога няма да помиришеш власт.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Луна
преди 2 месеца
0
не бъдете толкова сигурни, защото ако не познаете ще сте следващия натикан в затвора!
Мария
преди 2 месеца
0
Закъде ма бабо????Пази си пари за старини,че нямаш и кой едно хапче да ти подаде.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Луна
преди 2 месеца
0
когато стана президент такива като теб ще ги натикам в затвора до живот!


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени