Гена Трайкова се пробвала за шеф в Нова

883
04 Февруари 2021, 21:02


След напускането си като главен редактор на новините на бТВ, Гена Трайкова се е пробвала за същата позиция в Нова ТВ, но не е била одобрена и нейното място зае Илия Дафов, узна HotArena.


Гена се надявала да бъде назначена на поста заради дългия си опит като продуцент и шеф на новините и актуалните предавания в бТВ, но новите собственици на Нова от Юнайтед Груп са предпочели свой кадър. Засега не е ясно как ще продължи професионалния си път Трайкова и къде ще отиде да работи, защото е прекарала цялата си журналистическа кариера в бТВ. Започва в новосъздадената тогава бТВ преди 21 години, веднага щом завършва журналистика в СУ. Първо е репортер, а след това става първата водеща на централната емисия новини заедни с Венелин Петков, с когото се превърнаха в една от най-обичаните ТВ двойки. 


Гена никога няма да забрави инфарктната извънредна емисия около избора на папа Бенедикт XVI през 2005. "Влязох в студиото с едно листче, на което пишеше само "9:50, бял дим, нов папа". Като водещи имахме единствено тази информация преди емисията, която водихме с часове на живо", разказва журналистката. От тандем на екрана, двамата с Венелин стават любовна двойка. Бурната им седмегодишна афера за малко да прерасне в брак, но се разпадна заради нейното нежелание да роди дете. Двамата обаче запазват близки отношения и вместо да градят семейство, започват да си помагат в кариерното израстване. 


Веднага щом слизат от екран като водещи през 2014, Венелин става шеф на дирекция "Новини, актуални предавания и спорт". Превръща бившата си приятелка в своя дясна ръка като я назначава за главен редактор на новините. През последните 7 години всичко нв медията е зависело именно от бившето любовно дуо, пише Галерия. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
То всичко се връща с лихвите
преди 2 месеца
0
Що ни занимавате с фирмените публични интриги на някаква си частна фирма -тв. То навсякъде ги има любовниците, женените и разведени, по цял ден се гледат, знаят си кирливите ризи. Да не е единствената останала без работа, да види как е на безработния пазар малко, отстрани перченето беше голямо!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени