Георги Любенов къта колекция от 300 жаби

405
23 Октомври 2020, 16:00


Георги Любенов хвърли в смут всички след като стана ясно, че е заразен с Ковид-19, узна HotArena.


Водещият обяви, че се чувства добре и няма симптоми и се чуди как ще издържи 14-дневната карантина, изолиран вкъщи, защото в телевизията той е известен със своя работохолизъм. Дълги години Любенов се колебаеше коя медия да избере - радиото или телевизията. Започва да работи в младежката редакция на БНР едва на 17 години. После води различни предавания в Хоризонт, сред които и най-слушаното "12+3". През 1998 за първи път се появява на тв екрана като лице на кинопредаването "24 квадрата" в дует с Катерина, бившата жена на Асен Блатечки. 4 години по-късно отново се връща в телевизията като водещ на "Полет над нощта" на Хачо Бояджиев. 


Сега Любенов е водещ на "Денят започва с Георги Любенов", което върви всяка събота и неделя рано сутринта по националната телевизия. Журналистиката за него е като виното. Мечтае за тази професия още от 7 клас и сега не си представя да работи нещо различно. Завършва българска филология в Софийския университет като през цялото време на следването си работи в радиото. Никога не е проявявал интерес към професията на родителите си. Майка му се занимава с проектиране и конструиране на театрални сцени, баща му Любен дълги години работи във външнотърговска фирма и пътува в чужбина. 


В свободното си време водещият обича да се грижи за цветята си. Той е и страстен колекционер на жаби, защото те символизират късмета, богатството и безсмъртието. Вече не знае къде да ги държи, защото е събрал над 300 пластмасови, порцеланови, кварцови, стъклени, плюшени... Признава, че има особено отношения с любовта и затова досега не е представял официално нито една своя половинка, пише Галерия. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени