Геро: Положението в страната е отчайващо, за малко щях да тръгна със Зуека!

25 Май 2022, 10:11


Герасим Георгиев - Геро бил на път да последва своя колега Васил Василев - Зуека - да си стегне куфарите и да напусне страната, научи "България Днес".

Единственото, което било спирачка в намерението му да каже "довиждане" на родината, била възрастта му. Топкомикът е на 48 години и се притеснявал, че ще му бъде трудно да започне от нулата.

"Моето търпение взе да се изчерпва. За всеки е обидно да работи в тази държава. Тя ни обижда всеки ден. Затова да не се питаме защо Терминал 2 е пълен", обясни желанието си за емиграция Геро.

Актьорът призна в интервю, че "ако е бил компютърен специалист или музикант", отдавна е щял да си потърси щастието извън България. За него сегашното дередже на страната ни е повече от отчайващо. Българите, твърди екранният Зорба, страдали от стокхолмски синдром - харесвали похитителите си.

 

Топкомикът в пиесата

Топкомикът в пиесата "Без асансьор" с колегите си Мак Маринов, Леонид Йовчев и Филип Аврамов - Фицата

 

"Все така ги избират във властта. Днес има газ, утре - няма. Днес вдигат цените на едно, утре на друго", вайка се популярният комедиант.

Сред тези "лашкания", пита той, "животът ни нормален ли е?". И си отговаря сам и категорично: "Не, не е".

Актьорът смята, че друга основна вина за тежката ситуация у нас са "полярностите". Народът обаче бил отчайващо търпелив въпреки вайканията, че "няма оправия в държавата".

За решението на Герасим Георгиев да попълни редиците на напускащите България имало и персонални виновници. И понеже е актьор, той открива вина в културния министър Атанас Атанасов.

 

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

 

"С поставянето на господин Атанасов на министерския пост поредното правителство за пореден път доказва, че на властта изобщо не й пука за културата. Нямам нищо против много симпатичен млад човек, но след като е неясно с нещата, по-добре да не се захваща", убеден е известният комик.

В целия кошмар все пак имало светъл лъч - и това било възможността направиш избор, смята Геро.

"Това е единственото хубаво нещо, което ни се случва след 89-а година. Мога да гласувам за този или онзи, мога да се махна, мога и да остана", сподели един от големите любимци на публиката.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
пепи
преди месец
0
тоя е голем педерунгел
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди месец
0
Геро, Зуека не е по-млад от теб, хайде заминавай и ти, даже направо в Холивуд. Пребори се, докажи се и взимай големи хонорари.Никъде никой не дава големи пари само заради това,че си решил да ставаш актьор.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
хаха
преди месец
-3
тоя па дебел халтураджия от какво се оплаква?!?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Бебо
преди месец
-2
Като заминеш някъде ще те споменават колкото зуека. Никой няма да се сеща за никого!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени