Годжи се фука с картина на Владимир Димитров-Майстора

963
10 Февруари 2020, 17:00


Освен от музика, звездата на „Ку-ку бенд” Георги Милчев-Годжи се интересува и от живопис, археология и поезия, узна HotArena.


Музикантът рисува за собствено удоволствие и прави самостоятелни изложби, пише стихове и е автор на много от текстовете на хитовете на бенда.


„Освен че рисувам, отделно колекционирам картини. В колекцията ми има предимно български майстори, защото западноевропейски не мога да си позволя. Не, че не са ми попадали, но цените им са убийствени. От българските обаче имам почти всички имена”, хвали се Годжи. Според запознати, музиканта притежавал над 70 платна. Едно от най-хубавите в колекцията му – масло на Владимир Димитров-Майстора, му било подарено от Слави Трифонов преди няколко години. Цената на творбата била над 70 000 лева.


В родния му дом в Криводол има цяла галерия с негови ранни творби. Негов учител по рисуване, както и на Слави Трифонов, и Евгени Димитров-Маестрото, в музикалното училище в Плевен, е бил известният днес проф. Греди Асса. Малцина знаят, че в началото на 90-те Годжи се е прехранвал не с китара, а с четка в ръка. Първата му изложба с живописни платна с маслени бои била посветена на Майстора и Клод Моне. Тогава музикантът успял да продаде най-скъпата си творба „Пейзаж от Истанбул” за 1200 лв. След това направил изложби и в други градове, изнасял картини и в чужбина, пише Уикенд. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Преди 1 година
-2
Годжи и изкуство в едно изречение не е съвместимо
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мартина
Преди 1 година
-3
Защо да се фука? Той трябва да е горд, че разбира от изкуство.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени