Голямата Йорданка Кузманова на 84 г.: Не съм се отказала от сцената

18 Август 2022, 13:00


„Най-тежките изпитания Бог ми даде към близките. Е, вече съм добре, възстановена и готова за нови подвизи, играе ми се и не съм се отказала от сцената“, споделя голямата актриса Йорданка Кузманова, която на 16 август стана на 84 години, пише България Днес.

 

Към 300 са ролите на Кузманова. Специализирала при Жан-Луи Баро, среща се с кинорежисьора Сергей Параджанов, Анатолий Ефрос, Георгии Товстоногов. Професията я среща и с Юрий Гагарин, който й дава автограф с посланието: „На бъдещата космическа стюардеса от първия космонавт!“. „Казвала съм, че ме ухажваше, чувала съм от колеги, че търсил връзка с мен, но аз лично нищо не съм предприемала“, разказва още Кузманова.

 

При нея няма празно – нито в емоциите, нито в амбициите, нито в плановете. Още от самото начало обаче е наясно – актьорлъкът е тежка карма. Дори Свиден, синът на Данчето, да е искал да става актьор, тя не му позволява нито за миг да се увлече към пропастта. И досега се самоиронизира, че е царица на внушението.

 

Актрисата е най-доволна, когато се вижда по нета с внуците Александра и Дейн. Те са най-голямата й радост, казва щастлива Кузманова, която преди години единствена се преборва момчето й да излезе от кома след тежка катастрофа.  
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени