Голямата лъжа на Слави Трифонов! Дългия си го измери грешно

10 Ноември 2019, 11:10


Над 1 450 000 зрители са гледали „Седем осми тв“ в стартовата й вечер, гръмна преди ден шоуменът и горд собственик на нова телевизия Слави Трифонов. „Според данните на Be Media Consultant при старта на „7/8 ТВ“ общо достигнатата аудитория в часовия пояс 19:00 – 23:45 на национална база във възрастовата група 15-70 г. е 1 милион 456 хиляди и 120 зрители“.

Тази форма на официално съобщение, което по силата на копи/пейст „метода“  се разпространи по медиите, доведе тв спецовете до недоумение. Представените от бившето лице на Би Ти Ви данни за пийпълметрия, според която 5-часовият му канал громи от раз цялата конкуренция, но най-вече бившия му ефир, както твърди самият Слави, всъщност нямат нищо общо с реалното измерване на зрителския интерес. Програмата на Трифонов все още не се следи от нито една от двете пийпълметрии, които работят на бг пазара, най-малкото, защото почти апокрифният му канал няма 24-часово излъчване. Това обаче не е спряло Слави и екипа му да си сътворят легенда, според която печелят битката за зрителския интерес от сефтето си.

Ден след старта в обявените от Трифонов графики дребният шрифт не бе прочетен.

Малките букви под изследването, което според Слави доказва небивалия интерес към програмата му, уточняват, че това изследване не е пийпълметрия (която се отчита чрез приемници), а всъщност е социология, проведена сред 1 600 души по смс и онлайн метод. Как тези 1 600 души довеждат до достигнат общ брой от 1 450 000 и какъв е този метод, е пълна мистерия. Интересен е и фактът, че въпросната агенция, заела се да мери любопитството към новия канал, е собственост на дама на име Милкана Николова, част от екипа на първата пийпълметрична система у нас, стартирана навремето от агенцията на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Самият Кънчо, съвсем и най-случайно, беше гост на старта на канала с такт на ръченица. Иначе фирмата се занимава с рекламни и медийни изследвания, но не и с пийпълметрия.

Тези, които са седнали пред малкия екран и са гледали първото издание на няколкото часа програма на Слави, а впоследствие споделиха наблюденията си в социалните мрежи, не се изказаха ласкаво. Преобладаващото мнение е за  безинтересно съдържание, стари и сексистки смешки, лоша и тъмна картина. Актуалният гост спрямо предхождащите избори в неделя Мая Манолова не каза нищо ново, а останалата част от събеседниците ала Криско, не поднесоха каквато и да било телевизионна изненада.

Че на Слави му е криво, че вече не е в Би Ти Ви, прозира по един тъжен начин от целия този напън със собствения му канал. Оказва се обаче, че му е и трудно, въпреки че години наред се е изказвал като господар на ефира и баш майстор на правенето на телевизия. След близо две декади в Би Ти Ви, Слави тепърва ходи при рекламодатели и търси сценаристи, например. Явно е установил чак на старта, че нито умните глави, с които разполага, нито средствата, които има, ще му стигнат, за да прави дори 5-часова програма. А слоганът на канала му, че „силата е в истината“ се изпразни от съдържание още след старта заради нелепата фукня с измислените рейтинги. Остава отворен въпросът дали Трифонов така ще си прави и партията. Преброяването му на бъдещи избори може и да не надхвърли 1 600 души.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Златена
преди 2 години
-6
Ха ха шефовете на тв бтв умират от яд ще телевизията на Слави Трифонов им отмъкна милионите зрители.Предричам на тв 7/8 много голям успех на телевизията но и в политиката Слави и неговия екип имат нас техните фенове които ги обичаме и подкрепяме а ние сме много за огромно съжаление на зложелатели
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени