Грета Тунберг фен на Владо Карамазов! Моли го за снимка

14 Юли 2021, 18:00


Владо Карамазов отдавна се е доказал като талантлив актьор, а в последно време все по-успешно покорява фотографските върхове. Славата на Карамазов, който ще води новия сезон на „Сървайвър", вече отдавна премина нашите граници и привлече вниманието не на кого да е, а на съвременната екоемблема Грета Тунберг.

 

Хора от екипа на шведската екоактивистка са се свързали с родния актьор във връзка с фотографската му дейност, научи „Галерия". Те проявили интерес към една от снимките на Караманов и поискали от него разрешение да я ползват за своя кампания за опазване на околната среда.

 

Става въпрос за фотос, на който са снимани няколко дечица от ромски произход. Кадърът е направен в едно от столичните гета, в непосредствена близост до ТЕЦ-а при гара „Искър". Акцент в снимката са подрастващите, чието облекло и външен вид ясно показват в какви тежки финансови и битови условия са принудени да растат. На заден план се виждат огромните пушеци, които излизат от комините на ТЕЦ-а и замърсяват въздуха, който децата дишат.

 

Неслучайно снимката е кръстена Muddy childhood („Мръсно/кално детство"). Хората от екипа на Грета Тунберг били силно впечатлени, когато попаднали на кадъра, тъй като за тях той ясно олицетворявал мръсотията в пряк и преносен смисъл като метафора на света, в който живеем. Определили кадъра като разтърсващ и силно въздействащ и решили, че задължително трябва да се свържат с автора и да помолят да използват фотоса в своя кампания.


Вижте въпросната снимка по-долу.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени