Григор Вачков губи другата си дъщеря (Бебето умира в осмия месец в корема на майката)

499
27 Май 2020, 11:22


Големият актьор Григор Вачков е загубил другата си дъщеря, узна HotArena.


Това разки наследницата му Марта Вачкова. Когато Марта е само на 12 години, баща й Григор Вачков и майка й Силвия се подготвят за дългочакано събитие. Големият актьор, който на 26 май щеше да навърши 88 години, с трепет очаквал раждането на второто си дете.


"Татко много искаше да има син, надяваше се силно на момче. Обаче, в осмия месец това детенце почина в корема на майка ми. По същото време татко снимаше филма "Последно лято" по Радичков. Детенцето умира и се обаждат на баща ми дали ще си дойде. Тогава режисьорът Христо Христов, чувайки за случилата се драма в семейството ни, казва "Стоп, стоп!", променя програмата на снимките и нарежда да бъде снимана финалната сцена.


На нея Иван Ефрейторов, героят на баща ми, се качва на един сал в язовир, ляга като разпънат Христос и реве - плаче за всичко, което е изгубил. Режисьорът употребява реалната болка на баща ми, за да я вкара в героя му. Жестоко е, но при нас в театъра и в киното това го има... Загубихме бебето ни... Оказа се, че пак е било момиченце, така че татко пак нямаше да сбъдне мечтата си да има син", разказа Марта в "Преди обед".


Тя сподели още, че бащата на Светлин Русев пръв открил таланта на Григор Вачков. По онова време той бил директор на Лозаровинарския техникум в Плевен, където бъдещият любимец учел за агроном. "На празника на училището рецитирал стихове, фейлетони на Чудомир. Бащата на Светлин Русев му казал: Момче, ти имаш талант! Тогава баща ми започнал да ходи в Плевенския театър и се влюбил в тази професия. Дошъл в София с един куфар, в който имало само хляб, за да има какво да яде", сподели Марта Вачкова, пише Телеграф. 


Актьорът умира едва на 42 в разцвета на силите си по време на снимките на "Мера според мера". "Дълги години ми тежеше, че се скарахме при последната ни среща. Бях не лекции, когато ме е търсил, да тръгна за снимките ден по-рано. Като се прибрах ми се накара, а аз нямах никаква вина. Това много ме ядоса и като ме изпрати на автобуса, аз си извърнах главата, като че не искам да го гледам", сподели Вачкова. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
...
преди месец
0
Григор Вачков е роден 1932г.Починал е 1980г.на 48 години.Не може и смятате.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени