Hells Kitchen отново с предизвестен финал! (Защо шеф Ангелов прецаква рекордьора на формата?)

21 Май 2020, 16:00


Най-гледаното кулинарно предаване - Hell's Kitchen за поредна година е с предвидим от зрителите победител. Тази година победител във формата ще бъде Атанас Балкански, който случайно или не, е завършил същата школа, като най-близките хора до шеф Ангелов в кухнята - HRC Culinary academy и да преди подозрително да скрие приятелите си във фейсбук лично имаше Любен Койчев (дясна ръка на Ангелов) в приятели.

От началото на предаването до ден днешен прави впечатление, че Ангелов видимо се заяжда с готвачите готвили в топ ресторанти в чужбина и упорито лансира завършилите в България. Същото се случва и в този сезон, макар Цветомир да е готвил в ресторант от най-високия световен ранг през целия сезон той получаваше най-проблемните станции, както и солидни критики и подигравки относно френският опит на готвача.

И докато Цецо не показваше големи лидерски качества, същия гняв отнесе и главния готвач на верига ресторанти в Германия, израсналият в Италия - Реджеп Бадев. Няма спор, че най-добрият готвач най-голям лидер този сезон е именно Бадев. Сърничанинът има най-много победи в индивидуалните игри на състезанието, бе избран от всички участници за най-силният готвач при допитване на Ангелов до участниците и многократно бе оставен от отбора си да поеме отговорността на най-трудната станция в отборната част на формата. Безкрайната амбиция на Бадев го водеше във всяка игра и младия главен готвач набързо бе намразен от колегите си. Виктор Ангелов, обаче отново не изневери на стила си и през целия сезон многократно юркаше Реджеп и търсеше грешки във всичко. Доказателство бе една от игрите, при която Бадев бе номиниран само заради прибавяне на бадеми вътре в ястието вместо на повърхността, за разлика от Атанас, който същата вечер получи няколко върнати блюда, но така и не получи номинация.

В кулинарните среди се шушука, че Ангелов вече е доста притеснен от големият брой българи, които трупат опит в чужбина след отварянето на границите и всячески се опитва да им подлее вода. Страхът на Ангелов пораждал всяка година изборът за победител да е сред най-безличните мъже, които не стават за лидери и няма шанс да вървят срещу готвача. Така в първият сезон победител стана най-незабележимия готвач, който така и не прояви лидерски потенциал - Дани Спартак. Тази година по същата линия се гласи победа за незабележимият в кухнята Атанас Балкански.

Реджеп Бадев постигна два рекорда в предаването - за най-много индивидуални победи (11) и за първият готвач работил едновременно на всички станция при последната си номинация, когато видимо усети съботирането на останалите участници и така за първи път във формата един готвач съвсем сам завърши ястията на всички станции, въпреки това, обаче Ангелов продължи многократно да мъмри и подценява Бадев, като изтъкваше е най-малката преднина на всеки друг участник. Многократно Виктор Ангелов изправяше Реджеп срещу всички играчи и макар видимо от презентациите Бадев да бе по-добър в опита да секне голямо самочувствие на италианеца  Ангелов нито веднъж не избра него за победител. Психическите похвати на Ангелов обаче не дадоха резултат и инатливият Реджеп до последно се представяше на топ ниво, като дори спечели имунитет.

На другата вълна, обаче бе бъдещият победител - Атанас. Балкански видимо бе лансиран от Виктор Ангелов за разлика от всеки друг готвач, чиито постижения бяха иронизирани, Ангелов посрещна Атанас като: "Готвачът, който ще спаси червената кухня, готвил дори за Лейди Гага". Многократно бе представен като топ играч, за разлика от всички други готвачи също готвили за знаменитости, включително Бадев и Цветомир, това накара зрителите да се запитат щом Ангелов е убеден, че Балкански е по-добър от самото му включване, защо е оставен резерва? И отговорът идва, Атанас перфектно пасва в любимия профил на Ангелов за безличен готвач, който да не му създава голяма конкуренция извън формата, освен това със спечелването на формата от резерва се търси ефект на изненада и още повече записани участници. Ефектът, обаче се получи в дефект, заради липсата на номинации от Ангелов и липсата на лидерски умения от страна на Атанас, заради което Цветомир бе разкостен от готвача. Целият сезон Балкански успя да мине междукапките и до последното му се разминаваше със станция месо и риба. А за всяко ястие получаваше само хвалби. Същото се наблюдаваше и при любимката Галя, която до последно изкара на една станция.

Така финала на предаването е скоро и по всичко личи, че най-добрият във формата Реджеп Бадев ще бъде пренебрегнат за сметка на Атанас, запознати дари твърдят, че разочарован рекордьорът вече е поел към Германия отново.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Д
преди 3 години
-6
Да, и затова избра наглото помаче? Пардон - италианче?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Веска Димова
преди 3 години
0
Ха ха ха Не познахте май
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хахаха
преди 3 години
-1
Да, ама не! Спечели Реджеп!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Реджеп
преди 3 години
-2
Факт е, че Ангелов е много притеснен вече от конкуренцията, всяка година чуе ли Мишлен и е готов да смаже от критика за най-малкото готвача, същото е и с работилите в чужбина. Атанас е умно момче, но още не става за лидер, а и презентациите му бяха много зле. Реджеп независимо, че е много намахан, той е най-добрия този сезон и като качества и като лидерство, честно казано...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Трай за хубост
преди 3 години
-1
Чак е дразнещо колко очевидно бутаха Атанас от самото начало, не случайно го пусна и при жените да не го разкъса конкуренцията при мъжете. Реджеп е от хората, които всички мразят в България - можещи и уверени, затова там успява и е шеф в комплекс в Германия, а тук се бутат мишките. Затова никога няма да се оправим...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Антон
преди 3 години
-2
Е вие постоянно сменяте победителите. Вчера писахте, че ще бъде Реджеб, днес щял да бъде Наско! А колкото до Реджеб той не живее ли в Италия, защо ще му е да заминава за Германия?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Светла
преди 3 години
-5
На Ангелов му трябват смирени , а не успешни и напористи готвачи , които не се страхуват да отстояват позициите си. Цецо бе твърде бавен и не можа да се справи със стреса ,на който ги подлага шеф Ангелов. Ако Атанас беше първи в снощното изпитание едва ли щеше да се справи по добре със заложените капани . Едва ли Реджеп и Цветомир биха останали да работят в България . Нормално е да бъде избран за победител човек , който ще остане да работи и ще вложи наградата в България!.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени