Хисарския поп се оперира на кредит (7000 лева струвала интервенцията, събирал пари и през Фейсбук)

337
20 Май 2021, 12:00


Хисарския поп се е оперирал на кредит. Легендарният певец е сменил ставата на единия си крак в столична болница, а интервенцията му е струвала 7000 лв.

 

„Половината ги поема здравната каса, а останалите трябваше да доплатя. Затова пуснах зов за помощ във Фейсбук, но никой не дава нищо - едва 100 лв. събрах. Затова се обърнах към мой приятел, който ми помогна с останалата част от сумата, пък ще му ги връщам, когато мога“, разказа Димитър Андонов.

 

Той публикува в социалните мрежи снимки и видеа от болницата, на които се вижда 25 см шев на крака му. Направил го, след като жена го обвинила, че му няма нищо, а парите ги събира, за да си ги харчи. „Заболя ме, но й пожелах да е жива и здрава“, коментира музикантът. Той е платил и 30 лв. за писиар тест при влизането си в болницата, за да видят, че няма коронавирус.

 

„Двата крака ме мъчиха от 15 г., сега успях да оправя единия, другия - по-нататък“, казва още бай Митко. В болницата е имал няколко процедури с рехабилитатор, машина е разпъвала крака му след операцията, първите крачки е направил по стълбите, а вече сам се раздвижва в дома си в Хисаря.

 

„Ходя на пръсти или на пета, за да не стане беля. Трябва да се движа по-малко, за да не се получи срастване“, обясни още фолклегендата.

 

Тези дни Хисарския поп планира да направи онлайн концерт във Фейсбук, за да благодари на хората, които са му помогнали, и на тези, които са му пожелали да бъде жив и здрав и бързо да се възстанови след операцията. На него ще представи 15-те си нови песни, които е записал и заснел, преди да влезе в болницата заедно с големия ни композитор Димчо Делев и негов и я оркестър „Звезди“, пише „Телеграф“.

 

Отваря хотела си в Хисаря и се надява на добър летен 1 сезон, от който да изкара пари, за да върне заема на приятеля си, пък ако останат, наесен да оперира и другия крак.

 

„Първите гости идват на 4 и 5 юни - група от 18 човека от Силистра, има и други запитвания за след това“, добави изпълнителят на легендарните шлагери „Дай си сърцето, на който искаш ти“ и „Една цигара“.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени