Hoodini: Mного добри BG изпълнители остават недооценени! Това говори само за ниска музикална култура, да не кажа - никаква (Част 2)

02 Февруари 2016, 17:00


* Предстои Ви да изчетете втората част от интервюто с рап изпълнителя Hoodini за HotArena. За по-лесното й асимилиране, препоръчително е да сте преминали през първата (виж тук).


„Багажът стягам, ама не заминавам навън“
... Какво трябва да ти се случи професионално, за да захвърлиш всичко родно и да заминеш в чужбина? 
 
Сигурно трябва да ми се преядат английски ягоди. :D Знаете ли, наистина ми минаваха такива мисли за заминаване, може би през 2012-а година. Тогава, както споделих, нещата се пораздвижиха и забравих тези мисли. На този етап от живота си не бих предприел такива бежански" действия. За к'во да ги занимаваме хората с глупости, стигат им бежанските вълни. :D

 
С Kriminal ще изкарате съвместен албум. Всичките ти до този момент почти нямат нищо общо един с друг като звучене. Какво може да споделиш за този проект, какво да очакваме този път от вас и кога ще излезе?
 

Ооо, да! Това ще е албума! Точно това е интересното, че стилово сме доста различни. Криминал е брутален лирик, а аз съм лекe... смятай за какъв чук иде реч! :D Доста голям експеримент се получава. Аз лично съм много доволен. За албума мога да кажа, че ще е доста разнообразен и бройката на траковете е по-голяма от тази в последните ми албуми. Интересни имена сме забъркали да участват. Вече чухте и може би сте гледали първото ни видео с Явката ДЛГ. През февруари ще излезе и второто официално видео... през март - третото и въобще - тази година ще сме доста активни. Албумът ще излезе през 2016-та, като няма да се ангажирам с точна дата. Очаквайте го!


В доста от твоите парчета отричаш любовта, „освен семейната“. Докога така?! :D
 

Не, бе, не че я отричам. Просто ми се струва, че думата "любов" взеха да я използват за щяло и нещяло, всякви непълнолетни, объркани пълнолетни и застаряващи кабаретни. Като му дойде времето, ще се обясняваме в любов. Не се усещам да съм готов да държа някой под ръчичка и да му нося закуска в леглото. На този етап съм: „Само ЦСКА!".

 
Нароиха се доста еднодневки в рапа, предполагам заради заблудата, че пребиваването в бранша е доходоносно... Виждам и неспособността на по-младите феновете да отситят временно преминаващите звезди по пътя от професионалистите... Как можем да го променим това и да ги насочим към качествената хип-хоп музика?

 
А защо да ги насочваме? Хората си имат глави, имат си уши. Всеки сам си преценява какво да слуша. А това, че много добри български изпълнители остават недооценени в България, говори само за ниска музикална култура, да не кажа никаква. Така наречените "еднодневки" ги има навсякъде - и в рапа, и в производството на сирене, и в политиката, така че не се впрягайте и отидете на почивка.снимка: Красимир Марчев ("Ателие 056")

 
С кой артист от бургаската рап сцена най ти спори колаборирането?

 
Има изпълнители, с които винаги ми е било приятно да работя и те не са само от Бургас. Но от бургаската сцена ми е приятно да работя с професионалистите, а такива са всички в Hood’G’Fam, M.W.P. & X, Fed и… това са май. С някои просто не съм работил още.
 

Ако не взимаме под внимание броя на гледанията в сайтовете за видеосподеляне, кой е най-успешния ти проект?

 
Виж, тука не съм се замислял... Ами така, може би повратна точка в кариерата ми е Oh Baby". Още си спомням чувството, когато брат ми Fang ми каза, че ще я въртят по телевизията. През 2010 година можеше да видиш да въртят Славка Калчева по телевизията, обаче не и български рап, с изключение на двама, трима изпълнители и групи. Да не говорим, че само ние си знаем как сме го снимали това видео, как сме я правили песента и в какви условия. Поздрави на всички замесени! Благодаря ви!
 

Чувала съм на няколко пъти от твои колеги в София, че те като чуят за Hoodini и веднага се сещат и заговарят за песента ти Утрешният ден“. В голяма част от творчеството ти възпяваш обективно реалността, но, според теб, защо точно тази твоя песен най-много ги е докоснала?

 
Защо тази песен ли...? Ами... от малкото опит, който съм натрупал, ми се струва, че хората в България явно обичат драмата. Обичат да им говорят и пеят в каква мизерия живеем, колко е тъжно всичко и т.н. Не ги и обвинявам, де. По принцип съм забелязал, че песни, с такава тематика, са едни от най-харесваните. Аз лично предпочитам да се забавлявам. Забавлявайте се, бе, хора!
 

Преди години, покрай „Oh, Baby” имаше адската еуфория... Как би описал промяната на обстоятелствата в живота ти от тогава, в професионален аспект, с възможно най-малко думи?
 
Както казах по-горе, това е един от повратните моменти в кариерата ми. По онова време имаше само един-два форума, в които пускахме новите си парчета (представяш ли си) и там главно си взимаш мощно хейт от Аристотел и Сократа в рапа". Сега всичко им е на поднос на днешните рапери". Та, идеята ми е, че когато започнат да въртят твое парче - в една от най-гледаните телевизии, във времена на пълна рап тишина, е нормално вече името ти да се чуе и на национално ниво. Нещата се промениха до толкова, че повече хора научиха за мен и музиката ми.
 

И баналният въпрос – освен албума с Kriminal, какво предстои да излезе от Hood ‘G’ Fam в близкото бъдеще?
 
Както съм казвал много пъти, Hood'G'Fam не спира да работи и е така от вече не знам колко години. Предстоят много нови и интересни музикални проекти... и не само! Работим здраво! От албума с Криминал ще излязат много видеа. Очаквайте и много продукция от Fang! Скоро излезе новото му видео Smoke A Thаng", можете да го гледате във видео каналите ни в YouTube и Vbox7. През февруари, от мен и Криминал второто видео от албума. Очаквайте тепърва най-доброто от нас!
 
 
КАЛИНА ВАСИЛКОВАКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени