Хората от село Ребърково благодарни на Краси Радков за дарението на църквата! С парите ще купят материали

14 Април 2022, 10:39


„Изключително сме благодарни на Краси Радков, че дари пари за ремонт на църквата ни. С парите ще купим материали, които както всички друго, поскъпват всеки ден.“

 

Това заяви Петър Петков, кмет на врачанското село Ребърково. В понеделник вечерта обичаният актьор спечели поредния епизод на предаването „Като две капки вода“. Той получи от журито чек за 2500 лева, които да даде за благотворителна кауза по свой избор. Радков заяви, че дава сумата за ремонта на църквата „Св. св. Апостоли Петър и Павел“ в Ребърково, което е неговото родно място.

 

„Разговарях по телефона с Краси Радков и лично му благодарих за подкрепата. Очаквам от продуцентската компания да се свържат с мен, за да уточним детайлите как и кога парите ще бъдат преведени. Краси е един от най-големите дарители за храма, заедно с едно семейство от селото, което с лични средства подмени цялата дограма на църквата“, каза още пред „България Днес“ Петков.

 

Кметът обясни че от една година има кампании с различни инициативи за набиране на средства. През декември успешно е завършил ремонта на покрива, а със затоплянето на времето започва облагородяването на вътрешното пространство.

 

„Тази година ще отбележим 100-ия юбилей от построяването на църквата и надеждите ни са да бъдем готови с ремонта до 29 юни, когато е храмовият празник“, добави кметът на Ребърково. Петков е категоричен, че ще бъде изпратена специална покана на Краси Радков за празничния ден, а актьорът му е казал, че при първа възможност ще посети селото и църквата, за да се запознае на място как вървят ремонтните дейности.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени