Христо Гърбов: Политиците са по-големи актьори от нас, не им вярвам

17 Септември 2022, 10:00


„Политиците са по-големи актьори от нас. Как ще им вярвам, не вярвам на никого. Особено пък като става въпрос  за изкуство, образование, за нещата, които ат да направят българина грамотен, по в час, с мисъл и ум. И ми чудно, че българинът все още има сили да се усмихне. Ей такива неща ме занимават мен напоследък."

Това споделя големият актьор Христо Гърбов, който на 23 септември ще стане на 65 години.

„Как да гласувам, като българинът не се бори за никакви ценности. За съжаление, е генетично, да му се не види! Много е утрепана интелигенцията. Изгубено е желанието за друг живот, нормалност, за борба с други стойности и ценности", смята Гърбов.

Популярният комик признава, че ако не е била Иглика Трифонова, трудно би излязъл от депресията, в която изпаднал след разтрогването на първия си брак. Тя е моят късмет в живота. Доказах се в нашата страна, имам си почитатели, харесвам си професията. Това са неща, които ми дават спокойствие, сигурност и ми осмислят живота", категоричен е Гърбов.

Телевизионните изяви на актьора започват преди години с шоуто „Улицата" на Теди Москов, играта „Нота бене", сериала „Морска сол", а през по- следните години той работи в шоуто „Комиците и „Дъ шоу" по bTV.

„He знам защо, но дори като съм сериозен, хората изригват от смях. Още във ВИТИ3 имах такива ситуации. Репетирам драматична роля, а всички се хилят. От друга страна, е пълно с хора без чувство за хумор, които се взимат насериозно. Глупави хора, които и други чувства нямат", смее се актьорът.

Гърбов кандидатствал цели четири пъти в академията, докато го приемат. Играл е в театрите в Хасково и Ловеч, след което го канят в Сатиричния театър, където играе и до днес. „Тук е много хубаво в трупата, колегите са великолепни, а директорът Калин Сърменов създава отлична атмосфера за работа. И това е важно, защото все повече българи не намират сили да се усмихват и ходят намръщени", казва Христо Гърбов.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
лелеее
преди 2 седмици
0
Този същия нали даваше акъли къде да има натовси бази?!?Сега пее други евтини песни а
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени