И Мария Статулова иска театрите да ЗАТВОРЯТ

528
10 Февруари 2021, 12:59


„Съгласна съм с думите на Владо Пенев и Юлиан Вергов, че актьорите сме като на обстрел и че трябва да има пауза за театъра. Редно е да се спре в тази пандемия. Може пък от това да се роди нещо красиво, нещо ново? Иначе това, което ще оставим от себе си, какво пък толкова да е? Ето аз ще оставя зад гърба си мястото на дивана ми. Ами така е, какви пък толкова звезди да сме в България”.

 

Думите на актрисата Мария Статулова пред „Бьлгария Днес" са породени от реакция на Владо Пенев, Юлиан Вергов и режисьора Авор Гърдев миналата седмица, че трябва да се изчака малко с театъра, тъй като дори по света залите на Мелпомена са затворени, а само у нас работят.

 

„На сцената актьорите са незащитени и когато усещат, че играят на руска рулетка със здравето на себе си и близките си, не е ок", смята още Статулова. Според 67-годишната актриса и снаха на големия Йордан Радичков най-смешното е, че у нас всички се имат за звезди, а нормални актьори няма. „Помня думите на любимата ми Стефка Саботинова, която приемаше, че звездите са само на небето и тя самата имаше такава на нейно име. А това тук, дето всички са голямата работа, никъде го няма. Е, разбира се, че и аз се радвам на успеха на българите в чужбина - на Мария Бакалова, на Елина Кишишева, но трябва да сме по-скромни", сподели актрисата, която съвсем скоро загуби най-добрия си приятел свещеник.

 

На обратното на нейното мнение е колегата й Стефан Мавродиев. „Не съм съгласен, че трябва да стопираме театъра. Виждам как публиката разграбва билети, очите на хората, зажаднели за изкуство. Мисля си, че в това тежко време с играта спасяваме душите им", обясни още Мавродиев.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени