И Роксана се издъни! Окраде чуждестранна песен, след което й свалиха проекта (Ще се стигне ли до съд?)

4247
26 Януари 2018, 16:00


След като песента на Ивана – „Твое копие“ бе свалена от YouTube поради обвинения за кражба на текст, дело на сръбска текстописка, същото последва и друга пайнерка – Роксана, узна HotArena.

 

Най-новата песен на ромската изпълнителка „Ще живея за мига“ бе свалена от YouTube, като най-тиражираната версия до момента е, че музиката е взаимствана от чуждестранно парче, което в оригинал е създадено от композитори от една от двете ни южни съседки.

 

В момента проектът на Роксана е достъпен само във Vbox7, а в най-голямата платформа за видеосподеляне има само версии на нейни фенове, които правят кавъри на изтрития хит.

 

Напомняме Ви, че и парче на Ивана изчезна набързо от мрежата. Сръбската поетеса Йелена Трифунович обвини певицата и екипа й, че са изплагиатствали един от текстовете й. Става дума за песента „Твое копие“, което сърбите претендират, че е римейк на „Poludela“ на Сека Алексич. „Изумена съм от този абсурд. Вероятно ще заведа дело за набеждаване в престъпление, в момента се консултирам с адвокати. Лошото е, че песента тъкмо взе да става огромен хит и в един момент изчезна от най-големия сайт”, обясни Ивана.

 

Вероятно и Роксана ще потърси правата си в съда, ако разбира се, успее да докаже, че кражба всъщност няма.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ДО ХОТАРЕНА
преди 3 години
-1
ХОТАРЕНА .. ТЕКСТЪН НА ИВАНА- НЯМА НИЩО ОБЩО С СРЪБСКИЯТ ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени