Янка Рупкина не се бои от коронавируса

348
06 Ноември 2020, 11:11


"Не се притеснявам от коронавирус, специално за мен всичко е нормално", сподели Янка Рупкина, узна HotArena.


Тя разкри, че спокойствието й до голяма степен е породено от факта, че е дипломирана медицинска сестра. "Хората, които като мен са завършили подобни курсове, както и всички медици, трябва да приемаме по-спокойно всичко. Болести има много, трябва да ги приемаме за нещо нормално и да се борим срещу това, за да премине по-бързо тази вълна", споделя още легендарната народна певица пред "България днес". 


82-годишната бургазлийка призовава хората да се пазят и да си помагат. По думите й по друг начин няма да излезем от кризата с COVID-19. "Вирусът дойде и ще си отиде. Трябва да сме силни и да се борим. Иначе отчая ли се човек, отпусне ли се, става лошо. Нека да приемаме нещата за нормални. Благодарение на своето медицинско образование Янка Рупкина успява да спаси няколко човешки живота. "Вярно е, да. Спасила съм 6-7 души. Във Варна веднъж беше припаднал човек на улицата. Хората само го наблюдаваха, аз го спасих. Спасявала съм 5-6 пъти моята майка", разказва Рупкина.


Легендата си спомня, че първият надпис, който прочита при пристигането си в София, е "Съединението прави силата". Именно за това призовава Рупкина. "Трудно е положението, но трябва да се борим. Ние българите сме яки, борили сме се за всичко и винаги сме побеждавали. Ще победим и сега този вирус. Пожелавам на всички българи по света и у нас да се поддържаме едни други". Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени