Явор Бахаров в неведение как отърва затвора! Разбрал по време на репетиции (Останал разочарован – вижте защо)

01 Юли 2021, 13:52


Благоевградският окръжен съд смени ефективната присъда на актьора Явор Бахаров за шофиране след употреба на алкохол и наркотици с условна в условията на рецидив.

 

На 23 октомври миналата година Районният съд в Разлог осъди Бахаров на 1 година „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок, след като през февруари същата година беше заловен да кара пил и с положителна проба за наркотици.

Адвокат Таков

 

На 8 февруари патрул на пътна полиция в Банско го улавя да кара, криволичейки по пътя в града. При последвалата проверка дрегерът показва наличие на 1,3 промила алкохол в кръвта, а теста за наркотични вещества дал положителен резултат за кокаин и канабис. Кръвната проба, взета след това от актьора, отчита наличието на алкохол в кръвта му на 1,42 промила.

 

Адвокатът на обвиняемия Любомир Таков обаче обжалва  присъдата и след няколко отлагания на делото заради неявяване на обвиняемия, едва сега се стигна до окончателно решение.

 

Тричленен състав на Окръжния съд обаче промени присъдата на условна, като мотивите за това са, че по предишните си осъждания Бахаров е вече реабилитиран. Изпитателният срок на актьора остава 4 години, като според магистратите "продължителността на този срок ще изиграе положителна роля върху устойчивостта на нагласите на подсъдимия да спазва закона".

 

Той ще трябва да провежда редовни срещи с пробационен служител за срок от една година.

 

Решението на Окръжен съд - Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване, посочват от съда.

 

Бахаров научил в Пловдив, където репетирал за постановката „Майстори". Тя бе поставена няколко часа след излизане на съобщението за съдебното решение на сцената на местния Драматичен театър. Явор Бахаров се зарадвал, че не отива за година зад решетките.

Актьорът обаче останал разочарован, че не са ясни подробности дали ще трябва да плаща глоба и дали му се отнема книжката. След решението на първа инстанция трябваше да праща 500 лева, а за година и половина му бе отнето правото да шофира.

 

(на снимката вляво: адвокат Любомир Таков)

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Антония
Преди 1 година
0
Милинкият - върнете му книжката и му опростете глобата, да има за "забавления"...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
EVALA EVALA
Преди 1 година
0
znaharito meleoner za koko6ka nqma pro6ka za milioni nqma ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ради
Преди 1 година
0
Финансови аргументи!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени