Икебаната гладува без пукнат лев

524
21 Февруари 2021, 16:07


Деян Неделчев-Икебаната се оказа поредният изпълнител, който негодува срещу паричните премии, отпуснати за част от родните изпълнители.

57-годишният музикант изпрати гневно писмо на министъра на културата Боил Банов. Повод за недоволството му е, че името му липсва от списъците с певци, на които държавата ще отпусне специалния награди от 500 и 350 лв.

„Написах допитване лично до министъра на културата защо ме няма в списъка за пари, след като имам пет награди от „Златният Орфей”. „Чакам отговор“, сподели Икебаната, чието най-голямо отличие от фестивала е през 1993 г, когато взима голямата награда с песента „Посвещение“ по музика на Хайгашод Агасян.

Въпреки че е в работоспособна възраст, а идеята на паричните премии е да се отпуснат пари на творци на достолепна възраст, Икебаната едва свързвал двата края. Деян инвестирал всичките си пари, които успял да спести докато живеел на Канарските острови, в малък апартамент в Княжево. Пандемията от коронавирус и ограничаването на участията на родните изпълнители съвсем опразнили джоба му. Изпълнителят на „Съчки събирам” живеел доста несретно. Ексцентричният чешит нямал никакви свежи пари и буквално гладувал.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 3 дни
0
Абе млад прав мъж... Работа има колкото искаш, но да висиш на стари лаври не става. Просто хората в България не харесват (вече) изкуството на Икебаната и трябва да се преориентира.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени