Илиян Баровеца стана даскал по музика! Софка също опита, но родители я изгониха – давала лош пример (Подробности)

2537
29 Януари 2018, 11:00


Илиян Михов – Баровеца се цани за учител. По негов модел и колежката му Софи Маринова опита да се набута в школо, но безни родители я отрязаха, узна HotArena.

 

Михов е даскал в 144-то училище, където преподава пеене на децата. Софка пък пробва да преподава в 119-о СУ, но без успех.

 

Човекът, който преди двадесетина години пееше „Баровец, баровец съм аз, баровски ще си живея всеки ден и час“ твърди, че обучава хлапетата само на тази част от музиката, която е в учебната програма. Това включва солфеж и класическа музика. На фолк обучава само частни ученици, които се записват при него на допълнителни уроци, писа „Телеграф“.

 

Не смесвам едното с другото – ако става дума за малки деца, уча ги само на онова, което е написано в програмите – народна музика, класика, детски песни“, категоричен е Баровеца.

 

Разяснявам единствено на ученици, които наистина искат да учат фолк, за какво става дума“.

 

Родители пък спретнаха истински бунт срещу Софка в 119-о училище. При това не става дума за това Ромския славей да стане преподавател за дълго, а само да участва в рамките на един училищен кръжок, като изпее на децата няколко песни и оцени техните качества. Част от майките на учениците в кръжока, обаче, се възпротивили, че Софи и връзката й с нейния арестант Гринго не са добър морален пример за подрастващите и затова децата им не трябва да я виждат отблизо. Заради  тях училището оттеглило поканата си към певицата.

 

Оказа се, че Софи може да ни представи на Евровизия, но не и да влезе в едно столично училище“, коментират преподаватели. Те споделиха, че не са съгласни с решението на родителите, но няма как да протестират, след като майките имат право на възражение за участието на който и да било в училищните програми.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени