Имотите на Митко Цонев – най-накрая разпределени

6655
31 Юли 2020, 14:57


Близките на журналиста Димитър Цонев най-накрая успяха да разпределят имотите, които той остави в наследство след смъртта си.

Четири години след смъртта на емблематичния новинар мирът в семейството е възстановен.

Въпреки че не може да става дума за големи драми и разправи, между вдовицата Мариана и сестрата на Димитър Теодора имало доза напрежение.

То се пораждало от обстоятелството, че трябвало да си поделят апартамент в София, който братът и сестрата получили в наследство от родителите си Коста Цонев и Анахид Тачева.

Димпломатичността на Мариана обаче надделяла. Тя продала свой наследствен имот, за да може да откупи делът на Теодора. Вместо да се пазари за по-ниска от пазарната цена, половинката на Цонев заплатила реалната стойност за имота.

Нещо повече – помогнала на Теодора да си купи собствено жилище, за да бъде сигурна, че един ден няма да остане без покрив над главата си.

Самата Мариана не живее обаче във въпросния апартамент.

Тя обитава къщата в столичния квартал „Бояна“, в която живееха с Митко преди той да се спомине. Легендарният имот носи много спомени за нея. А и не е сама – в голямата къща живее и дъщеря й заедно със семейството си.

Единственият, който се е отделил от клана Цоневи, е Митко Цонев-младши, пише в. „Ретро“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Богаташите преди и след 10.11.1989г.
преди седмица
-1
Колко много му е плащала Народната власт на Коста Цонев (мир на праха му), който си беше съвсем посредствен актьор, та успял да се сдобие с куп имоти, струващи милиони евро!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Зари
преди седмица
0
Защо ни занимавате с наследствени имоти? Там винаги някой някого прецаква!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени