Йоана Буковска гони коронавируса с филм

307
28 Септември 2020, 13:00


Интересно и полезно хрумване на актрисата Йоана Буковска набира популярност през последните дни. По повод началото на новата учебна година и мерките, въведени във всички училища в страната с цел ограничаване разпространението на коронавируса, Буковска засне кратък образователен филм.

 

Деветминутното видео се казва „Тръгваме на училище, вирусът - не“. Освен че е автор и режисьор на филма, Йоана играе и ролята на ученичка, партнирайки си с колегата Божидар Попчев и малката Ивайла Бояджиева.

 

Клипьт показва как децата трябва да се държат в училище, за да се опазят от заразата. Честото миене на ръце, спазването на строга хигиена при хранене и след посещение в тоалетна и отговорното носене а на маски, са засегнатите теми.

 

Театрална кукла с шипове, представляваща заплахата от зараза, дебне за всеки грешен ход. Учителката пък не спира да напомня за правилата, които не трябва да се заобикалят. „Това е приключението, на което се посветихме от 6 септември -Съединението, до 22 - Независимостта на България, за да използваме смислено таланта и труда си заедно с моите приятели колеги, за да бъдем от полза за децата ни днес, в стресиращото време, в което се налага да живеем!“, казва Йоана.

 

Причина Буковска да се заеме със заснемането на късометражното филмче са децата й. Близнаците на Йоана са във втори клас и стресът от новостите за тях е голям.

 

„Идеята за този малък филм се роди само седмица преди първия учебен ден, когато при разговор с моите деца аз се опитах да им разясня какви ще са новите норми за поведение в училище във връзка със създалата се вирусна пандемична обстановка в целия свят“, разказва Йоана за създаването на проекта, пише „България Днес“.

 

„С моя съпруг осъзнахме, че за всички деца в България това ще е една много различна година в училище, и се събрахме с моите колеги професионалисти, за да създадем този клип, с надеждата да ви бъдем от полза, без да ставаме излишно строги. Надявам се, че сме успели”, споделя още актрисата.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени