Йорданка Христова сестра на Лили Иванова

916
22 Януари 2021, 14:00


Тайна сестра в САЩ, която е абсолютно нейно копие крие Йорданка Христова, узна HotArena.


Още по-любопитно е, че сестра й се казва Лили Иванова - като естрадната ни прима. Дублажът в имената създавал куриозни ситуации на Данчето, която не смеела да каже как се казва сестра й, защото някой непрекъснато си мислел, че става въпрос за колежката й и изпадал в шок, че двете звезди са сестри. Сестрата на певицата живее от 15 години в Бъркли, щата Калифорния. Лилия Иванова Христова е здравен работник. Свидетел и съучастник е в ранните успехи в кариерата на Данчето. Години наред е неин импресарио, един от първите на частна практика у нас в годините на соца. Близо 30 години обаче не се е срещала с представители на шоубизнеса, защото през 70-те и двете сестри се омъжват, после всяка продължава всяка по пътя си. „Да имаш сестра певица от такава величина е привилегия! Липсват ми вълненията и успехите й, на които някога бях свидетел”, споделя Лилия.


Един работещ човек – така определя себе си жената, която носи кръвта на Йорданка Христова. Лили Иванова, но не певицата, работи като супервайзер в стоматологична клиника. С нея е и семейството – съпруг и син, но България не спира да й липсва – „сестра ми и роднините, приятелите от диспансера в квартал „Дианабад”, където работих до заминаването ми”... Когато и тя, и Данчето били госпожици, Лили става импресарио и шофьор на сестра си. По същия начин както Мариета се грижи за административната част в кариерата на Емил Димитров, както и един от братята на Бисер Киров. За времето си това е западняшки модел, частна практика в соц-каноните. Данчето била заета само с творческата работа, а Лилия контактувала с Импресарска и Концертна дирекция, редила се по каси за получаване на хонорари.


Имала генерално пълномощно и се разпореждала по бюрократичните въпроси. От това време чак до емиграцията си Лилия винаги държи в колата си касети и афиши на Йорданка Христова. Помагат й в магазини, в болници, даже пред КАТ. Привидно случайно, сестрата става причина Данчето Христова да се насочи към музикалната сцена. „Сестра ми се занимаваше с какво ли не, но си пееше винаги. Както се разхождах с приятелка, видях на ъгъла на „Раковска“ и „Гурко“ един афиш, който канеше на конкурс желаещи да се учат да пеят. Веднага я накарах да се подготви и яви. Тя не беше много ентусиазирана, но се радвам, че го направи. Помогна й нейния учител по пеене от гимназията - не си спомням името му...” Втори път, отново съдбоносно, Лилия се намесва в живота на Йорданка, от която е по-голяма с две години.


„Тя много обича децата и казваше, че харесва семейства с много деца. Беше лятото на 1979 г., когато разбра, че е бременна, и искаше да махне плода. Гришката, първото й дете, не я оставяше да се наспи, за първи път дълго отсъстваше от активния концертен живот. Но аз й казах: “Виж се, още не си във форма, нямаш интересни ангажименти, а и нали казваше, че харесваш семейства с много деца, нямаш време, миличка!” И този път ме послуша, за щастие! За разлика от мен си има и дъщеря!” Семейният живот обаче разделя моминския тандем на двете сестри и всяка продължава по пътя си. „Най-хубавото време от живота ми съм изживяла, когато бях близо до нея. Пътувахме в чужбина заедно и обиколих света! Артистично и безгрижно! Знаете, че кола не се купуваше лесно, а тя ми подари! Останах да живея в нейния апартамент! Мога да разчитам на нея безрезервно!”, споделя Лилия, пише Ретро.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени