Йорданка Христова в траур след кончината на близката си приятелка Терасита: Съсипана съм! (С бившата посланичка на Куба ги свързва дългогодишна дружба)

804
05 Юни 2020, 12:24


"Съсипана съм! Много ми е помагала, беше невероятна жена, страхотен човек". Така голямата ни естрадна изпълнителка Йорданка Христова се прости с дългогодишната посланичка на Куба у нас Терасита Капоте Камачо, която почина на 2 юни в Хавана на 77-годишна възраст, узна HotArena.


"За съжаление, няма как да отида на поклонението, тъй като заради пандемията не всички самолетни линии са разрешени", тъжна е певицата. Данчето и Терасита дълго време бяха постоянно заедно. Именно тя помага на изпълнителката да преодолее здравословните си проблеми с щитовидната жлеза. Намира й доктори в Куба, които й помагат, без да се налага операция. "Много мога да говоря за нея, но предпочитам сега да замълча", сподели още Данчето.


"Загубихме голям приятел на България. Ще я помним като символ на нашето приятелство. Тази голяма жена винаги завършваше интервютата си с думите: "Ние обичаме България!", пишат българските приятели на Терасита.


Камачо бе посланик на Куба у нас от 1994 до 2001 г. и след това - извънреден и пълномощен посланик от 2010 до 2015 г. Има две деца, като момчето й носи българското име Асен. Любопитен момент от биографията й е, че тя превежда при срещите на Тодор Живков с Фидел Кастро - през 1970 и 1972 г. През 1986 г. Тересита Капоте постъпва в кубинското посолство в София - този път като втори, а след това и като първи секретар. Става свидетел на демократичните промени у нас от 1989 г. А след тях на два пъти заема поста посланик. "Общото между кубинците и българите е, е че са добри хора. И българите, и кубинците са и много умни", казваше Тересита Капоте, пише България днес.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени