Ириней в потрес от попчетата на Ласкин

13 Април 2017, 11:10Шефът на театър „София” Ириней Константинов сподели възмущението си от пост на Иван Ласкин в социалните мрежи, научи HotArena.

„В тази прекрасна седмица е тъжно, когато мой колега от театъра се обръща с ужасни думи към най-нисшите служители в тази йерархия – свещениците то една църква, по повод на това, че не могъл да влезе в определен час и ругае за това. Това е ужасно!”, заяви той.

Повод за гневния коментар стана пост на Иван Ласкин в социалните мрежи. Актьорът сподели, че е потресен от факта, че не може да се черкува с дъщеря си, извън определено работно време на храмовете.

"Днес исках да се черкувам с дъщеря си в кварталната ни църква! И тя беше затворена! Защо бе попчета нещастни налагате работно време на вярата ми?!


Презирам ви, килимявки сатанински! Сърцето ми е храм на Бога! Вече категорично нямам нужда от алчните ви пръстчета, нито от посрания ви чемшир.

Пръстов отпечатък за черкуване ще искате ли... на стойност 1 лев.? Ядосахте човек от народ, който първи в света е приел Християнството! Ядосах се.”, пише Ласкин.

Под поста на актьора се разрази истинска буря в социалната мрежа. А накрая той бе порицан и от шефа на театър „София”, който го порица, че по време на Страстната седмица и въобще, си позволява толкова остри изказвания.

Думата е най-силното оръжие. Това е най-красивото нещо, което може да има един народ, а ние сме хора, които работим със словото. Трябва да сме по-мъдри в избора им”, заяви още той.

И призова да се отделя повече внимание на самия празник и смисъла му, вместо на „външната форма” като отрупаната трапеза и новите дрехи.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени