Искра Радева: Актьорите са днешните будители

18 Ноември 2020, 13:00


„Златен век” - огърлие от Министерството на културата е наградата, която актрисата Искра Радева ще добави в колекцията си. Отличието й се присъди заради принос към развитието и популяризирането на българската култура.

 

„Безкрайно щастлива съм за тази награда и много благодарна. Безспорно хората на културата сме будителите днес и трябва да поддържаме българския дух. Ние живеем и работим за публиката“, споделя Искра Радева часове след като научава за наградата. Отличието се присъжда на Радева само три дни след 23-тия рожден ден на „Искри и сезони“.

 

Преди повече от две десетилетия звездата на българския театър и кино напуска Младежкия театър и създава своя. С „Искри и сезони“ продължават да обикалят страната и до днес, а звездната трупа се радва на огромен интерес. Както навсякъде другаде, пандемията се отразява и на работата на Искра и колегите й, пише „България Днес“.

 

„Трудно е за нас, както за всички останали в тези среди. Частните театри не получават подкрепа от държавата, което допълнително усложнява ситуацията ни. Важното е да сме здрави и да вярваме, че и това ще мине“, с положителна нагласа е Искра.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
МОЛЯЯЯЯ????
преди 2 години
0
Актьорите в България, са хората с най-нисък морал!!!!!!!!!! "Будители" на нещо друго са! Отвратена съм от тях!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
преди 2 години
0
Обикновени халтураджии...


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени