Ивайло Христов готов да отстъпи на Мария Бакалова

15 Октомври 2021, 14:18


Буря в чаша вода! Така определи полемиките около избора на българския филм, който да се бори за „Оскар", актьорът и режисьор проф. Ивайло Христов. Неговият филм „Страх" е предложението ни за наградата на академията за международен филм. Изборът на комисията се свежда до два филма, този на проф. Христов и „Жените също плачат“, в който участва Мария Бакалова.

 

Член на комисията е Тео Ушев, който обяви решението за нелегитимно, след като двама от членовете не са се появили и дори не е имало дискусия по темата.

 

„България Днес“ потърси мнението на Ивайло Христов след публикацията на Тео Ушев. ,,С удоволствие бих отстъпил мястото на „Жените също плачат“, шеговито предлага проф. Христо. „Нека бъдем реалисти! Шансовете на всеки български филм не са минимални, те са под нулата. Това е сериозен бизнес. Искат се много пари. Тарифите са непосилни, една рекламна кампания в известно списание започва от 3 хил. долара и нагоре. Ние повече от две прожекции не можем да направим, а другите държави правят десетки", изумява се на поредния измислено заформен скандал проф. Христов.

 

Преподавателят в НАТФИЗ определи мнението на Теодор Ушев като лично и категорично, но вярва, че то не се отнася до самия него. „Вярвам, че недоволството му не е към мен лично, а по-скоро към комисията. Не ми се набърква в тези неща.“ На въпроса дали е съгласен с начина, по който се определя българският филм, който евентуално да ни донесе ,,Оскар", проф. Христов отговаря: „Аз не виждам друг начин, някой нали трябва да вземе решение. Това е буря в чаша вода. Дори на ,,Златна палма" дават наградата на филм, който за нищо не става, а има един куп други ленти, които са наистина стойностни и качествени“.

 

По думите на професора няма как да се случват нещата без финансиране от страна на държавата. „Не виждам как българската държава ще може да отдели някакви сериозни суми. Миналата година за филма на Северна Македония „Медена земя" бяха вложили над милион долара за реклами. Не казвам, че филмите ни са некачествени, но това е съвсем друг бизнес", допълва Ивайло Христов.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дрън, дрън ярина
преди 8 месеца
-1
Прав е Ивайло Христов. И защо филма с Мария Бакалова да е за предпочитане? От художествена или от търговска гледна точка ? Май Ушев доста се е навел пред "таланта" на тази "голяма звезда" . Така се отваря врата...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени