Иван и Андрей за турнето ONE LOVE: По-обединяващо нещо от музиката няма! (Пускат български сериал, а във „Фермата“ ще вкарат звезди от „А група“)

23 Май 2017, 15:42


Иван и Андрей разказват подробно пред Елизабет Методиева за всичките си дини, които са нарамили под мишницата на своята фирма. Като се започне от най-новото – турнето ONE LOVE, което ще събере български и македонски музикални звезди, и така до „Смени жената“, новият сериал, който подготвят, поредният сезон на „Фермата“ и кампанията ДНК „Направи го за България“, узна HotArena.

 

-Как се роди идеята за One love?

И: В началото на 2017 г. с Андрей решихме да поставим ново начало на компанията си. Стигнахме до извода, че е време да опитаме да развием "Междинна станция" в няколко нови направления. Заради произвеждането на десетки телевизионни предавания сме се научили да създаваме съдържание от всякакъв характер. Едно от основните направления, в които ще искаме да се развиваме от сега нататък, е концерти, фестивали и създаването на събития от всякакъв характер.

А.:Нещата, които са свързани с Македония, както преди и „Мюзик айдъл 3“, а сега и турнето, обикновено тръгват от мен, защото имам емоционална връзка с Македония. Македонците са ни най-близки на Балканите и независимо как се чувстват те днес и като какво се определят, аз съм на мнение, че ние трябва да запазим връзката помежду си, но не като ги бием по главата с учебника по история, а като правим неща, които в съвремието правят младите хора да се чувстват щастливи. По-обединяващо нещо от музиката за мен няма.

 

-Това е нещо ново за вас, приемате ли го като предизвикателство?

И: Да, права си. Това е нещо съвсем ново. Продуцирането на подобно събитие е нещо много специфично. Въпреки че сме създали най-мащабните реалити проекти в България, тук се чувстваме буквално като първокласници. Предизвикателството е огромно, но си струва усилията. Повярвай ми - много е трудно. Слава богу, не сме сами в това начинание. Компаниите, продуциращи One love tour, са "Междинна станция", македонската Inovativa, и нашите нови партньори и приятели от рекламна агенция BE SPOKE. Страшно сме им задължени, че повярваха в идеята и поеха този риск заедно с нас.

А.:Ние сме водили риалити продукции, токшоу, игра и какво ли още не. Смятам, че, когато едни водещи са наистина добри, то те могат да водят всичко. По същата логика съм на мнение, че когато едни продуценти са успешни в телевизионни формати, то ще бъде същото и при създаване на турне, сериал и т.н. Сега ще видим дали съм прав.

 

-Как се спряхте на изпълнителите, които ще участват?

А.:-Аз лично съм виждал как в Битоля и в Дойран Гери- Никол, Криско, Ъпсурт са много популярни и са истински звезди. По улиците са ми говорили с рефрени от техни песни и не ни беше трудно да решим кои ще са изпълнителите, които ще участват. Бил съм на участия и на Сладкаристика в София и виждам как му се радват българите.

И.: Просто се обърнахме към най-популярните лица в България и Македония. Гери-Никол, Сладкаристика, Криско, Тони Дзен, Ъпсурт, и ди джей Гоце  са любимци на българската и на македонската публика.

 

-Какво искате да кажете и покажете с One Love?

И: Искаме по един категоричен начин да покажем, че във времето, в което живеем, съществуват не един, а два свята. Единият е виртуален, нереален. Това е света на политиците, новините, които ни заливат с кал от всякъде, и огромното желание на властимащите да нагнетяват конфликти и страх. Слава богу, има и друг свят. Това е истинският, реалният свят. Там няма страх, а има приятелство. Там няма междусъседско напрежение, а има братство. Това е светът, в които ние от българска страна и македонските ни братя искаме да живеем. Той съществува. Ние ще ви го докажем. Музиката е един от ключовете за това. Скъпи читатели, когато дойдете на концертите от турнето One Love и видиде как българи и македонци заедно аплодират и пеят текстовете на македонските и българските певци... Тогава ще разберете, за какво ви говоря в момента.

А.:Билетите вече са в мрежата на Eventim и първият месец ще са по-евтини. Стартираме на 22 юли в Банско. Няма нищо по-логично от това едно българо-македонско турне да стартира именно там. Очаквам в Банско да се съберат и българи, и македонци. Благодарим на Юлен и община Банско, че направиха възможно концертът да бъде безплатен.

 

-От година се говори за сериал, който ще продуцирате, кога ще бъде факт?

И:Създаването на сценарии и продуцирането на кино филми и телевизионни сериали е едно от новите ни направления. През годините това е била наша мечта. Освен това фирмата ни разполага с едни от най-талантливите сценаристи на пазара. Заедно със сценаристите създадохме концепция, заснехме и в момента завършваме началните, пилотни серии на проекта.  Сериалът нямаше да бъде възможен без едни наши нови партньори, с които съфинансираме начинанието.

А.:Целият сериал ще може да го видите догодина, но първите два епизода ще се завъртят още тази година. Повече информация обаче през септември, октомври.

 

 

-В момента вървят кастингите за "Фермата", каква според вас ще е селекцията тази година?

И: Всяка година на кастингите идват все по-подходящи кандидати. Това прави отсяването им все по-трудно, защото на практика почти всички са идеални. Това, че на нас ни е трудно обаче гарантира, че на зрителите отново ще им бъде много интересно. Характерното за кастингите тази година е, че около четиридесет процента от желаещите да участват са българи, които живеят извън страната си. Идват специално за кастингите буквално от целия свят.

 

-Какво ще е различното от другите два сезона?

И: Още е много рано да издам тайната.... слогънът тази година е: Фермата-ново начало! Това е всичко, което ще ви кажа на този етап.

А.:Коренно различен ще бъде от предишните сезони и бих казал, че ще бъде доста по- тежък . Радвам се, че „Фермата“ се приема като различно и стойностно риалити, което показва патриотизъм и традиции.

 

-Ще има ли известни личности?

А.:Да. Това е една печеливша формула и ние ще я запазим. Ядрото ще е избрано от кастинг, но ще има и популярни личности, които тази година са много мотивирани да стигнат до финал. Искам да ви кажа, че има много популярни лица, както казваме ние А група звезди, които са готови да участват без хонорар, което за нас е огромен комплимент за това, което сме направили през предишните два сезона.

 

-Очакваше ли такъв висок рейтинг на "Смени жената "?

И: Честно да си кажа надявах се да е висок, но не очаквах да е чак такъв. Мисля, че зрителите интуитивно усещат, кога нещо е нагласено, и кога - истинско. Истинските неща докосват аудиторията и тя се отблагодарява гледайки ги. В Смени жената заедно с Ники Николов, с който сме съпродуценти залагаме на истината. Без етикети представяме българските семейства и хората се разпознават във всяко едно от тях.

 

-Андрей, какво се случва с ДНК и кога ще бъде голямото кръщене.Колко бебета има записани в кампанията?

А: Днес закриваме кампанията „Направи го за България“, която е под патронажа на негово Светейшество Патриарх Неофит за насърчаване раждаемостта у нас. Искам да кажа, че в кампанията са записани над 1150 бебета. На 21 ноември те ще бъдат кръстени в големите градове в България от нас и от редица известни личности, които приеха да са символични кръстници. Благодарим и на всички родители, които се довериха, този интимен момент- кръщяенето да го поверят на нас и кампанията. Днес в страницата на ДНК във Фейсбук ще бъдат пуснати и резултатите от анкетата, която направихме заедно с БАН и Балканският институт, за това какво пречи в средата за раждане на повече бебета.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени