Ивана изтри старите любови: Аз съм кораво момиче!

2224
03 Май 2020, 15:00


Разчистване на гардероба, а после и на телефонни номера, и снимки със стари любови – това направила Ивана още в първите дни на карантината. Певицата на народа не е излизала от вкъщи от началото на извънредното положение и наскоро призна, че има какво да прави, не й е скучно, но пък често тревогите й ескалират. Изпълнителката на „Шампанско и сълзи” се притеснява за времето след края на пандемията и дали животът по-бързо ще се върне към познатия обичаен ритъм.

"
Имам чувството, че в момента, в който разчистих цялото пространство, влезе друга енергия, друго настроение вкъщи”, споделя Ивана. Тя изхвърлила много дрехи, които не носела повече от година. Искала не само да подреди гардероба си и да се отърве от ненужни тоалети, а и защото преди време прочела, че ако една дреха или вещ не ти носи щастие в момента, в който я вземеш, по-добре я изхвърли. Същото Ивана направила и с данните в телефона си.

„Изчистих стари контакти, снимки. Тези, които са събирани от години, стари любови, останали някъде там… Изтрих ги, просто да няма нищо, което не ми харесва”, сподели Ивана. Певицата сама си прави маникюр, което до преди карантината от години не й се е налагало. Тя дори си боядисала косата, следвайки упътванията на кутията с боя, която си купила от магазина. „Коренът ми е малко по-светъл, но не се вижда”, призна певицата с усмивка.

В последните седмици Ивана спи доста. Става по обяд и два-три часа слуша новини и преглежда социалните мрежи, след което или си почива, или се заема с домашни задължения. Вече не гледа толкова дълго новини, тъй като тревожността й се увеличавала. Тя и без това се притеснява за времето след края на карантината.

Ивана признава, че доходите й са предимно от концерти
,

участия на празници на общини, частни и корпоративни партита. А всички тези събития ще са последните, които ще бъдат възстановени. Певицата има спестени средства за няколко месеца напред, но е сериозно обезпокоена какво ще се случи след като пандемията премине и дали след това хората ще имат ли възможност да отделят средства за забавление.

„Всеки знае, че спестеното много бързо се стопява, а разходите си продължават... В никакъв случай не се оплаквам. Просто се питам какво ще се случи след като паднат мерките и нашата работа, на свободните артисти, които не знам дали ще влезем в тази форма на държавата за кредити по 1500 лева на месец. Ако не успеем там, за което аз мисля да кандидатствам, разбира се... Какъв ще е начинът и дали хората ще излизат навън? Дали ние сме като тенджера под налягане, която чака да свърши всичко това, и отново българският народ да излезе на площадите, и да завихрим правото хоро, да се види българският дух, защото ние сме такива, ние сме балканци. В същото време в главата ми са и другите мисли. А дали хората ще имат пари? Икономически дали те ще са стабилни и дали ще им остане време да отделят за култура – дали на участие, или на театър, кино?...”, пита се тя.
Ивана изкарала тъжен Великден. Това е първият път, в който звездата на „Пайнер” не е при родителите си в родния си град Айтос за празника. По традиция тя и дъщеря й Теодора, която е оператор в Би Ти Ви, винаги се събират с крайморското градче. Уви, тази година били разделени заради карантината. Ивана си останала в Пловдив. Тя не е виждала родителите си и дъщеря си, която е в София, от доста дълго време. „Много ми липсват. Чуваме се по няколко пъти на ден. И си говорим повече от преди... Аз съм кораво момиче. Свикнала съм да се боря с всичко. С толкова много неща сме се справили. И това ще мине. Знам, че ще има пак музика”, споделя Ивана.

Кураж й вдъхват и бузукарката Стояна,

мъжът й и синът им, на когото певицата е кръстница. Силно й повлияла и автобиографичната книга на Силвия Кацарова. „Изпрати ми я с послание. Много я обичам!”, сподели Ивана и изтъкна колко е истинска колежката й в книгата си. Звездата на „Пайнер” я прочела на един дъх. Впечатлила се от опита на изпълнителката на „Големия кораб минава” и в професията, и в живота. Самата тя все още не смята да пише мемоари: „Твърде рано е, няма как да бъда честна, защото ще има обидени”.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
Преди 1 година
0
Понеже близката и квартална кръчма е затворена да си вземе от магазина една бутилка ракия. Да се нальока/както призоваваше откачените си почитатели/да полудее,да подкара колата си,да мине на червено и да се блъсне у някоя бетоннастена.И да спаси хората от чалгарията.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
мннн
Преди 1 година
-1
Аз съм яка селянка , върви по-добре за Иванка.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
бееее,
Преди 1 година
-1
Изчезни бе чалгавирус.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени