Иво Димчев репетирал над морга! Прави спектакъл, посветен на починалите в Пета градска болница

06 Декември 2021, 11:38


Огромни успехи жъне Иво Димчев със своите ексцентрични спектакли. Муза на неговия първи хореографски проект не е любовта. За сценичния си дебют той разкрива, че е посветен не на кого да е, а на починалите в столична болница. Признанието на Димчев шокира голяма част от почитателите му, естествено, това не е необичайно за него.

 

Майката на Димчев работи в хранителния склад на столичната Пета градска болница. Благодарение на нейната професия Иво Динчев да изхранва целия си клас, защото, както самият той припомня, през 91-ва нямаше никъде храна. Именно над моргата в болницата той създава и първите си театрални идеи.

 

„Имах ключ за една зала над моргата. Тя беше огромна, над 300 кв.м. Първият ми спектакъл, който направих, беше посветен на всички починали в Пета градска болница. Първите си два спектакъла съм ги сътворил над починалите, над моргата. Всъщност съм свикнал от малък да имам собствено пространство за работа“, разказва за сценичния си път Иво Димчев.

 

След като напуска класа на Крикор Азарян и асистента му Тодор Колев в НАТФИЗ, той решава, че може сам да направи свои танцови представления. Две години пo-късно дебютира на сцената на фестивал в Швейцария, а танцовото му изкуство, репетирано над столичната морга, му носи световни успехи.

 

Причината да напусне театралната академия в София е именно фактът, че танцът му на може да бъде поставян в рамка, пише „България Днес“.

 

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени