Иво е най-умното дете в България!

21 Април 2023, 12:14


9-годишният Иво Кирков е най-умното дете в България!

Талантливото момче от София има впечатляващи познания, невероятно логическо мислене и успешно се изявява в родни и чуждестранни кино и телевизионни проекти.

Малкият гений с резултата от теста на
Малкият гений с резултата от теста на "Менса"

В края на март тази година Иво става член на "Менса България", като е приет с максимален резултат. Нещо повече - възрастта му от 9 години и 5 месеца го превръща в най-младия член на родната организация на хората с висок коефициент на интелигентност (IQ).

С Димитър Рачков изиграват скеч за Деня на детето
С Димитър Рачков изиграват скеч за Деня на детето

"Всичко започна на снимките за рекламата на месни продукти, когато режисьорът ми каза, че Иво е изненадващо интелигентен и с него се работи изключително лесно. Сподели ми, че предстоят тестове за прием в "Менса" и се замислих дали да не се пробва. Синът ми обича да решава занимателни задачи и лабиринти, а понякога се случва да си изреже судоку от вестник и да го попълва. Един ден Иво ме извика и ми показа на компютъра, че сам си е намерил теста на "Менса" и го е решил. Разбира се, беше избрал опцията за възрастни, а не за деца", разказа пред "България Днес" Георги Кирков, баща на талантливото момче.

С екранните си родители Деси Бакърджиева и Моню Монев
С екранните си родители Деси Бакърджиева и Моню Монев

 

Третокласникът се явява на официалния тест на "Менса България" за деца, в който е нужно логическо мислене, познаване на коя картинка следва в поредица, справяне с непознати проблеми и други. Въпреки че срокът за получаване на резултати е един месец, още на следващия ден 9-годишното момче научава, че е приет. Малкият гений получава персентил 99 - това означава, че ако на същия тест за същото време се явят 100 човека, то Иво се е представил най-добре.

 

На снимките на сериала
На снимките на сериала "Откраднат живот"

"Интересно, че аз бях по-развълнуван от него. Реакцията на сина ми беше "Аз го очаквах", "Да, знам" и "О, беше елементарно", добави с усмивка Кирков-старши.

Малчуганът обича да решава ребуси и лабиринти
Малчуганът обича да решава ребуси и лабиринти

Успехът на Иво не е случаен. Когато е само на две годинки, момчето вече може да чете. Родителите му качват клипа в интернет и уменията на малчугана предизвикват огромен интерес.

Успехите за Иво започват от най-ранна възраст
Успехите за Иво започват от най-ранна възраст

"С майка му мислехме, че е нещо нормално, но се оказа, че изпреварва други деца с уменията си. Познаваше числата и буквите още преди да може да говори. Различаваше ги със сочене и говореше по бебешки, но уменията му станаха много популярни. От малък е голям любител на книжките. Обича също да изрязва разни неща от вестници и си ги събира в кашон", каза още пред "България Днес" гордият баща.

Паралелно с развитието на знанията си Иво започва да се изявява и като актьор. Един от върховете му е участието в сериала "Откраднат живот", където се снима в продължение на 15 епизода. В продукцията се превъплъщава в Стефко, сина на д-р Хинова и доцент Мазов, изиграни от актьорите Деси Бакърджиев и Моню Монев.

"Бяхме го записали в кастинг агенция и само след седмица ни се обадиха за ролята. Тогава не знаехме много за "Откраднат живот" и изгледахме ударно няколко епизода. Въпреки че нямаше актьорски опит, Иво се справи отлично със сценария. В онзи момент беше на 6 годинки и половина и се запали по актьорството. Впоследствие се снима в испански документален филм, където имаше реплики на испански", добави таткото на талантливото момче.

Младият талант се включва и в епизод на "Забраненото шоу на Рачков" по Нова телевизия, който е посветен на Деня на детето - 1 юни.

"Иво изигра малкия Димитър Рачков и се получи добър скеч. Интересното е, че синът ми мислеше, че става въпрос за репетиция, и дори не разбра, че предаването се излъчва на живо. Тогава беше на около 7 годинки и се справи добре", връща лентата назад Георги. Таткото призна, че на третокласника от София му предстоят снимки за испански сериал, който няма да се излъчва у нас.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тина
преди месец
0
Браво! Гледах го по новините - много умно и сладко дете! Пожелавам на Иво още много успехи!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени