Измамници точат пари с фалшиви профили! Правят се на Плачков и Софка! Ментета на Орлин Горанов и Иван Христов събират приятели

832
21 Ноември 2020, 17:07


В последната седмица един от светските скандали се оказа грозна онлайн кражба от името на поета и певец Калоян Димитров Балан.

Измамник криещ се зад фалшив профил на твореца, отговаря на съобщения и иска пари. Схемата бе разобличена от истинския артист в официалния му профил в Instagram. Реалният профил на Калоян във Фейсбук е блокиран от  недоброжелателите му, затова той не може да види публикуваното съдържание, както и да осъществи комуникация с двойника си.

"Приятели, от няколко дни имам фейк профил във фейсбук, който изнудва хората за пари. Не е шега работа, мен ме е блокирал и не мога да го докладвам, но ви моля да го  направите. Намерете го... Благодаря ви", пише Димитров в развлекателната платформа Instagram, където пуска скрийншот на потърпевша почитателка. Впечатление прави доброто оформление на страницата. Името на Балан е изписано правилно,  профилната снимка е актуална и подвежда меломаните.

Измамникът иска регистрация, което задължително включва използването на кредитна карта. " Не е нужно да се притеснявате. Може да използвате кредитна карта на вашето семейство или на близко лице, за да завършите", гласи едно от съобщенията му. На този етап Балан няма да търси правата си в съда, но ако злоупотребите продължат, а него неговите симпатизанти бъдат попарени е готов да предприеме необходимото за да намери противника си, пише „Телеграф“.

Софи Маринова стана поредната жертва на измама, плъзнала в онлайн пространството. Певицата попадна в нагла схема, представена под формата на игра, в която най-големите късметлии могат да си тръгнат с... милиони, къщи и коли. Почитателите на ромската перла, пък са изключително възмутени от това, което се случва, както и от множеството хора включили се с участие в играта, условията, на която са публикувани във фалшив фейсбук профил. Става дума за до 8 милиона долара, които почитателите на певицата могат да спечелят, ако отбележат месеца на раждането си под пост, публикуван от профил в социалните мрежи с нейното име. Томболата, разбира се, е чиста измама, което самата Софи Маринова потвърди наскоро. "Скъпи фенове и приятели, това е измама", пише гласовитата изпълнителка в официалния си профил.

Ментета се опитаха да изкарат пари от актьора Веселин Плачков. " Който от вас има лична страница, свързана с бизнеса или с това, с което се занимава иска да я популяризира/ рекламира - нека да ми пише коментар под публикацията“,  гласи съобщение в страницата на фалшивия профил.  За това алармира самата звезда от сериала „Пътят на честта“. "Само да информирам, че този профил не е мой,  сега ще бъде докладван“,  заяви Плачков.

С фалшиви профили през последните месеци се оказаха още певецът Орлин Горанов и водещия и продуценти Иван Христов.  За измамата с Горанов съобщи Ани Халваджиян, след като получила покана за приятелство от непознатия собственик на акаунта. „Усъмних се, попрегледах, попитах, не е той, сори“,  обясни Халваджиян в социалните мрежи. За  две седмици и половина човекът зад него успял да набере над 2000 приятели, сред които и колеги на изпълнителя на „Светът е за двама“.

Иван Христов и семейството му през лятото също пропищяха от измамник в интернет, който се представя за него. Копирал данните на продуцента, публикувал негови снимки, а профилът който изглежда досущ като автентичен, бързо събрал над 2000 приятели, повечето популярни личности, които са се хванали на измамата.

Хакери отново погнаха рапъра Тото от „СкандаУ“. Изпълнителят алармира, че някой се опитал да влезе в профила му в Instagram. Той предупреди хакерите да спрат защото вече разполага с IP адресите им. От публикацията му разбираме още, че това съвсем не е първият път който, някой се опитва да му влезе в профила.

"Зор да влезете на Тото в Instagramа-а? И какво ще видите толкова? Ще ми го вземете и ще кажете:  „Тото дай 10 000 лв." Знаеш ли кога? Ще си направя нов. Получавам кодове и IP адресите ви и знам къде живеете вече", закани се певецът.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени