Изненада! Мариус Куркински стана градинар!

15 Юни 2022, 13:00


Мариус Куркински стана градинар. Когато си е във Варна, а това напоследък се случва във всяка свободна минута, актьорът се грижи за градината на баща си и за всички зеленчуци, които татко му е посадил, пише "България днес".

„Татко много обича градината и винаги я е поддържа в изрядно състояние. Но тъй като вече е по-трудноподвижен, аз съм я поел и върша всичко необходимо. Той ме хвали за усилието, не за сцената”, смее се Мариус.

82-годишният баща на актьора цял живот не спира да работи. Бил е от механик до строител. Ако днес Мариус съжалява за нещо, то е, че като тийнейджър не осъзнава късмета да има родители като своите.

Баща му отдавна не го е гледал в театъра, но Мариус му пуска откъси – човекът имал сетива за сгъстена драматургия. За „Черното пиле” му казва: „Знам как ще реагират хората, няма нужда да идвам на представлението.” Не харесва кой знае колко „Сънят на смешния човек” по Достоевски – струва му се прекалено философски, дори го нарича „глезотия”. И препоръчва на Мариус да се върне към „по-земното”. След „Юбилей” го тупа по рамото – бил „живнал”.

„За морски човек не мога да плувам добре.  Просто не ме влече от страх. Ако говорим за страх, най-страшните две години от живота ми бяха в казармата, когато служех в Звездец. Бях на турската граница, тогава имаше възродителен процес, беше война. Бях в едно от най-тежките поделения – механик водач на врижни машини. Видях ужасяващи неща, не знам как съм оцелял”, спомня си Мариус.

Иначе талантливият актьор продължава с турнето си „50 години Мариус”. „Най-вероятно, като обиколя страната, ще сляза за мако от сцената и ще се посветя на режисурата. Но и това не е сигурно на този етап”, казва Мариус.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени