Изповедта на Даниел Петканов, след над 100 дни удържане: Бях зависим към мастурбацията

18 Септември 2022, 14:09


Вече над 100 дни Даниел Петканов не е мастурбирал и гледал порно. Рекордът си инфлуенсърът обяви във видео, в което говори искрено и научно за самозадоволяването. Дани, който се разведе през пролетта с моделката Алекс Богданска, с която имат син Габриел, пожъна такъв фурор с чистосърдечната си и добре аргументирана изповед, че само за часове се превърна в новата Наталия Кобилкина, но за мъжете.

 

Повече от 26 000 гледания има краткото клипче, в което Дани споделя опит и ценна научна информация. Така че определено има голям шанс да стане секс гуру за господата, след като вече дамите си имат Наталия Кобилкина. Още повече, че темата явно е наболяла, защото десетки мъже се включиха в коментарите с въпроси, с поздравления за смисленото и полезно видео, а някои споделиха и за личните си битки със зависимостта към мастурбацията и гледането на порно. Един призна, че съсипали живота му. Друг изтъкна, че откакто е победил тази зависимост, се променил в положителна посока. Включиха се и жени, според които честото самозадоляване на мъжете влошава сексуалния им живот, което пък е предпоставка за охлаждане на отношенията с половинките им и евентуална раздяла. Дискусията тепърва се разлиства, а пък Дани се е устремил към голямата амбициозна цел - 6 месеца и дори една година без мастурбация.

До преди да започне с опитите, а те са няколко, да спре с мастурбацията, Дани бил толкова зависим, че не можел да заспи вечер, без да се самозадоволи. Без значение дали е правил секс или не. В края на миналата година в „Шоуто на Николаос Цитиридис” той даже призна в присъствието на все още настоящата си съпруга Алекс Богданска, че си посегнал, дори в нощта, след като с нея си оперирали носовете. Тогава жена му, която спяла до него, се стреснала, когато се събудила от вибрациите на леглото. Притеснила се, защото помислила, че получава гърч. Съвсем не допуснала, че той се приспива по обичайния начин, заради изричната препоръка на лекаря, направил ринопластиките, да се въздържат. А и Дани и Алекс били в присъщия за след ринопластика вид – с подути лица, бинтовани и с външни шини на носовете. Течало слуз, въобще било неприятно. Дани обаче не можел да заспи, без да мастурбира.

„Темата не е табу, но не и от тези, които човек с лека ръка може би споделя. Мисля, че аз няма от какво да се притеснявам, тъй като нищо човешко в крайна сметка не смятам, че трябва да ми е чуждо”, започва Дани видео изповедта си. Седнал в хола на къщата си, в която живееха с Алекс и сина им. С листи в ръце и сериозно изражение, досущ като водещ на новините. Първо обяви темите: Защо решил да спре да мастурбира? Какви трудности срещнал по пътя в борбата си със самозадоволяването и порното? И какви ползи усеща? Преди да премине към отговорите, Дани разясни историята си с матурбирането. „Откакто се помня, още от детската градина, чаках децата да заспят, за да се самозадоволявам. Говорил съм си с мои приятели. Някои от тях казват: „Ти луд ли си! Как толкова рано и т.н.”. Но съм попадал и на други, които са имали същия този опит. Така че не е изключение”, сподели той, като обясни ранната възраст, на която започнал, с това, че е „вроден инстинкт, който открил, че му доставя удоволствие и започнал да го практикува регулярно”. Вече като тийнейджър Дани започнал да ползва порно съдържание. Първо на видео касетки, после на дискове за компютър, последвали сайтове за възрастни. „Много дълго време, именно поради липсата на технологии, съм се задоволявал, благодарение на своето въображение”, разясни Дани за времето преди да има достъп до порно филмите.

Преди две години той погледнал на заниманието си като на проблем, повлиян от подкаст по темата, който направил със Сами Хоссни и Дзами. Решил да спре да мастурбира и да гледа порно. Издържал само 11 дни. Не, защото се пречупил психически. Причината била т.нар. „ефект на сините топки”, както обясни. „Какво ще рече това?! Ако не еакулирате, т.е. ако не свършвате, не отделяте семенна течност, налягането в тестисите ви може да се повиши, което да създаде дискомфорт, както се случи при мен. В продължение на 2-3 дни изпитвах постоянна тъпа болка в тестисите”, сподели Дани преживяването, като уточни, че през тези 11 дни въздържание от мастурбация все пак правил секс. Вероятно с вече бившата си жена Алекс Богданска, тъй като тогава бяха все още заедно. На 11-тия ден болката станала нетърпима и решил да отиде на лекар. Преди това се информирал. Научил, че болката е временно явление, може да изчезне, но за различно време при различните хора.

„Не можех да търпя повече и затова взех кардиналното решение да прекратя първия ми опит да не мастурбирам продължително време, като се самозадоволя. И то цели три пъти поред, за да освободя напрежението и болката и успях. Воала!”, сподели Дани за експеримента. Болката изчезнала. Той повече не искал да чуе за въздържание. Само че година по-късно направил втори опит да не мастурбира и да не гледа порно. И чудо – издържал 34 дни. При това не изпитвал никаква болка в този период. Тогава Дани подпомагал въздържанието си с две мобилни приложения, които препоръча в борбата със самозадоволяването и гледането на порно. В тях имало мотивационни мисли и снимки. Едното приложение предоставяло и научни статии за зависимостта и обяснения защо е вредна. Има и брояч за дните, часовете, минутите, дори секундите от последната мастурбация.

Следващите му опити да се въздържа от мастурбация и гледане на порно варирали между 20 и 40 дни. Най-критични му били дните около първата седмица, 10-тия и 30-тия ден. Защо е толкова трудно? „Защото и двете са типични зависимости, както към хазарта, алкохола, наркотиците. Действат по един и същ начин на тялото, освобождава се допамин – един от четирите хормони на щастието”, обяснява Даниел Петканов. До отделяне на допамин водят например спорт, смях, хранене, хубави преживявания, секс с партньор. Има ситуации, в които се отделя повече допамин – хапване на джънк фууд, компютърни игри, алкохол, наркотици, порно. Затова и човек лесно можел да залитне към тях. Само че с времето спирал да изпитва толкова голямо удоволствие и трябвало да увеличи дозата, за да постигне познатия ефект. Сексът е най-големият източник на допамин, изтъкна Дани. В порното, за разлика от живия живот, можеш да намираш нови и нови жени всяка вечер. Мозъкът не правел разлика между екрана и реалността. „С бомбардирането на мозъка с допамиин рецепторите стават все по-слабо чувствителни”, сподели Дани, като подчерта, че в един момент мъжът може вече да не реагира на нормална жена или на стандартно порно. Затова някои започвали да търсят порно със садо мазо, фетиши и други.

Той изреди негативните последици от матурбацията и гледането на порно. Могат да доведат до нежелание за осъществяване на реален сексуален контакт, заради постигната задоволеност. В един момент мъжът може вече да не изпитва нужда да полага усилия да е атрактивен и привлекателен за жените. И още: липса на мотивация, необяснима постоянна умора, ниско самочувствие, дори депресия. Някои мъже могат даже да станат асексуални към жени в реалния живот.

Дани не е мастурбирал и гледал порно повече от 110 дни. И вече вижда положителните ефекти. Самочувствието му се повишило, както и желанието за общуване с жени. „Респективно и желанието за сексуален контакт. Естествено и предвид, че вече не съм сериозно обвързан, това е и в някаква степен и логично. Запазвайки мъжката енергия, не мастурбирайки, жените по някакъв начин успяват да усетят това. Ставаш по-атрактивен. Може би ставаш повече мъж, задържайки тестостерона в себе си”, сподели Петканов, като допълни, че даже получавал комплименти от непознати жени, без да се е напрягал да ги впечатли и привлече вниманието им.

Преди той не спортувал активно и не се хранел строго здравословно. Затова и отдава промяната във визията си на въздържанието от мастурбация и гледане на порно. Изненадващо мускулатурата му станала по-изразена. Поизчистил мазнини и се появили плочки на корема му, без да е правил физически упражнения. Имал повече енергия. Всички тези положителни резултати го мотивират да продължава да се въздържа, както и да полага повече усилия. Вече се храни здравословно, ходи на фитнес, на бокс, даже и на йога. Имал по-висок самоконтрол на действията си, защото преди като че по-скоро се пускал по течението. По-съсредоточен е и задържа вниманието си по-дълго. За промяната си Дани допусна, че може да има и други причини, но все пак смята, че всичко започнало тъкмо с въздържанието. „Това е колело, което е набрало инерция, и смятам, че първопричината за тази инерция именно беше спирането на мастурбацията и на порното”, споделя Петканов.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
питър
преди 6 месеца
0
добре че има глупачки като тая сашка та да имат сефте такива грешки на Природата като този екземпляр
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди 6 месеца
0
Никой не го интересува това.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
tos e po jalak ot putka v cikal
преди 6 месеца
-1
dave batista
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени