Жената на Брендо осъди прокуратурата за 118 хиляди лв.

859
27 Октомври 2021, 10:14


За обезщетение от 118 хиляди лв. осъди прокуратурата жената на кокаиновия крал Брендо - Моника Добринова! Тя ще прибере сумата за незаконно обвинение, след като бе обвинена по делото срещу група за пране на пари от наркотрафик. Това става ясно от решение на Софийския градски съд, пише „България Днес“ .

Половинката на Банев официално е разведена с него, но според запознати раздялата им е само по документи.  Моника е подпукана още в началото на 2007 година като участник в престъпна банда заедно със съпруга си, сестра си Слава Дишлиева, вдовицата на убития през 2005 година Константин Дишлиев и доведения брат на Брендо Симов Карайчев.

Според обвинението Банев и останалите трима са изпрали над 20 милиона от трафик на наркотици. На първа инстанция Софийският градски съд осъди и четиримата, като Брендо получи 7 години затвор. След това апелативният съд оправда всички. Но Върховният касационен съд върна делото за ново разследване.  От втори път апелативните магистрати признаха Банев и Карайчев за виновни само за участие в престъпна група, която е била създадена да пере пари, а Добринова и Дишлиева бяха оправдани. Последната инстанция потвърди решението, с което сестрите са оправдани, а Брендо получи 6 години затвор, а присъдата на брат му от 3 години бе изменена в условна. 

Пред магистратите Добринова споделя за преживяванията си по обвиненията, че е превеждала е нареждала преводи към „private finance Union“ с пари които знаела, че са от дрога. Докато се точат процедурите Моника Добринова подава иска по закона за отговорността на държавата и общините за вреди . Тя претендира за 200 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди във връзка с водено срещу нея наказателно производство, а също и 18 бона за адвокатски хонорари.

Едно от тях бил широкия медиен отзвук. Доброто й име като честен и добросъвестен човек бил опетнено и оправданието и не би могло да заличи изцяло последиците от това. За установяване на всички факти по заведеното гражданско дело в съдебната зала са разпитани бащата на Моника - бизнесмен Александър Добринов. Той разказва, че процесът се отразил зле на дъщеря му, че не може да се опише с думи. Била подложена на тормоз, плачела непрекъснато, не можела да заспи, била на хапчета. Изпаднал в паника, че ако бъде осъдена няма кой да гледа двете и деца. Зле се почувствала след първата присъда, която била осъдителна. В момента състоянието й е леко подобрено. За да потвърдите тегобите на Добринова проговаря и нейна приятелка. Моника изпаднала в тежка депресия в момента, в който е постановена осъдителна присъда. Три нейни приятелки се редували да спят у тях, защото получава паник атаки ако няма някой около нея.  Моника се обаждала на дружките си посреднощ да ги пита ако нещо се случи дали ще гледат децата й.

Моника изпаднала в паника ако някой се приближи по-близо до нея. Освен това много познати се отдръпнали от нея оттогава и до момента тя продължава да взима лекарства. В  един период имал проблеми с цикъла,  имала психични проблеми, ходила на психолог, посочва приятелката Добринова.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
защо
преди месец
0
защо нние да плащаме заради некадърноста на прокуратура
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мими
преди месец
-1
И защо ние сега да плащаме на тази ненаядена неврачна мишка? Нагла за пари, не си вижда боклука мъж. Вместо да се сниши.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Hahaha
преди месец
0
Свекъра на Брендо който е един изрод собственик на Бициани и на още около 50 магазина по Витошка,графа и Пиротска който има и хотел в Драгалевци е човека който вкара Брендо в този бизнес.Има канали още от прехода и е човек с много пари, да вкарат него в затвора-Александър Добринов!!!!!!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени