Журналистката Патриция Кирилова: Ще се съблека и ще вися пред ДАНС!

05 Декември 2021, 16:00


Популярната пиарка и журналистка Патриция Кирилова е решена на крайна мярка – да се съблече гола и да застане на импровизиран протест пред ДАНС. Смята да го направи заради опити за намеса в личния й живот от държавни структури, което случайно разбира от нейни приятели, с които е пътувала до Северна Македония. Вместо да се занимават със заплахите, че близките й ще я намерят изхвърлена в полите на Витоша или, че ще й изпратят коктейл „Пушкин”, служителите следели за пътуванията й до западните съседи.

Оказало се, че това с кой се вижда блондинката през уикендите е далеч по-важно и интересно за органите от смъртоносните закани, които й се отправят. От 3 години насам Кирилова имала връзка с политик от Република Северна Македония. Мъжът общувал с влиятелни кръгове от съседните страни и с представители на албанския етнос в Скопие. Двамата се запознали в софийско заведение и любовта им била от пръв поглед. Не след дълго македонецът я поканил на гости, а Патриция не се поколебала да взема свои приятелки и да го навестят. Така нещата се задълбочили. Последвали безкрайни пътувания и незабравими срещи. Мъжът дори предложил брак на българката, но тя на този етап отказвала да го приеме.

Причината била, че заради служебното му положение е трябвало да остане да живее в Северна Македония, но нямало начин да остави семейството и роднините си в София. Чашата преляла след едно пътуване до Скопие. Нейна приятелка и мъжът й - гражданин на Северна Македония, пътували заедно до Струмица и Скопие, а след като се върнали, македонецът отишъл да извади българските си документи в нашата служба. Оказало се, че преди да получи българската си лична карта, трябвало той и жена му да се разделят и да влязат в две различни стаи, където лица от службите ги разпитвали с подробности за гостуването в западната ни съседка. Органите на реда знаели за срещите в съседната страна, на които присъствали влиятелни хора. Семейството било въртяно на шиш с провокативни въпроси, целящи да се разбере докъде стига приятелската връзка на Патриция с македонеца. След около час разпит, били пуснати да си ходят.

Кирилова също била притеснявана по най-различни начини. Преди време открила в личната си кола „странни неща”, които я навели на мисълта, че вероятно по автомобила е „работено” с цел да се предизвика пътна катастрофа или взрив. Пред позната тя споделила, че през живота си била виждала доста неща, но такова „технологично чудо” срещала за първи път. Добре, че намерила приятел, които й помогнал да разкачат „джаджите”. От тогава Патриция много внимава с кого се вижда и какво говори, защото установила, че част от познатите й вероятно пропели пред ченгетата, за да разрешат някои свои проблеми. „Направо не мога да повярвам, че с нашите данъци плащаме заплати на държавните служители, за да гледат снимките ни във фейсбук  и по тях да отчитат своята дейност. С което нарушават и личните ми права и свободата на словото, тъй като съм и журналист. Никога не съм била на държавна заплата и не съм имала достъп до класифицирана информация, за да подлежа на подобни проверки къде пътувам и с кого се виждам. А в същото време четвърта година да няма никакъв резултат от жалбите, които съм пуснала до МВР по повод смъртни заплахи срещу мен след мои публикации от 6 различни лица, петима от които са ме заплашвали от реалните си профили. Факт е, че самите македонци се държат много добре с мен, там се чувствам по-защитена, отколкото в България.  Радват ми се като им кажа, че имам корени от Берово и че моят прадядо е Димитър Беровски. Когато съм в Скопие, винаги нося цветя на паметника му и водя приятели там. Македонците мислят, че и аз съм македонка. Преди няколко месеца сериозно се замислих да искам македонско гражданство по произход - ще бъда първата българка, която иска македонски паспорт, при хилядите македонци, които чакат с години за наше гражданство. И нищо чудно скоро и това да се случи. Там наистина ще се чувствам защитена. А тук, за да се предпазя, дори продадох стария си апартамент и се нанесох в ново жилище, където има охрана. И там ме намират непознати мъже, които ми носят букети и подаръци. Понеже се притеснявам да ги вземам, моля да ги оставят на охраната. Ако нещо се случи с мен, все някой трябва да знае истината. Споделила съм я пред няколко души, които считам за близки и те са го доказали с времето. Решила съм да се съблека гола и да стоя пред ДАНС, докато някой не ми обясни какво се случва и защо съм интересна на службите. Ще го направя, защото друг избор нямам. Убедих се, че с писане на жалби нещата не с е разрешават”, разказва притеснената журналистка, която е организатор и на най-големите Балкански форуми за бизнес и туризъм.

В миналото красавицата имала дълга връзка с неин колега, който след това станал депутат. Близките й знаели за съвместен живот с оперативно интересна личност, често попадаща в медиите, но чак в такъв филм Патриция Кирилова не била влизала. Заради работата си тя често е имала срещи с политици и с престъпници, със звезди и с обществени личности, но никой не е смеел да посегне на личното й пространство.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ай сиктер
преди месец
0
Хайде взимай скопско гражданство и заминавай при скопяните.Какво чакаш и се жалваш.Няма да липсваш.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени