Как да изберете електрическа тротинетка?

247
09 Юни 2021, 10:17


Ако погледнете анкетите, около 10% от хората се отнасят към електрическата тротинетка като към превозно средство. Други го смятат за скъпа играчка или не знаят нищо за нея. Изненадващо, в ерата на глобалните мрежи и наличието на информация. Нека се опитаме да убедим скептиците, че електрическите тротинетки имат своите конкурентни предимства. Комфортно, надеждно, екологично и бързо средство за индивидуален транспорт не може да остане в неизвестност.

 

Как да изберем електрическа тротинетка за възрастен?

 

   Първо, струва си да разберете разликите между детски модели и тези за възрастни. Основните разлики, като теглото и размерите, се виждат веднага, но не са само те.

 • Моделите за възрастни разполагат с по-мощни електрически мотори. В резултат на това те позволяват да се развие по-висока скорост и преодоляват по-стръмни наклони;

 • Моделите за възрастни са проектирани за съответното тегло, следователно размерите, конструкцията и тежестта на електрическата тротинетка са съобразени, така че да отговарят на нуждите на възрастен човек.

 • Детските скутери не са предназначени за ежедневна употреба на дълги разстояния. Съответно, по отношение на надеждността, те отстъпват на модели за възрастни, които са проектирани за дълго пътуване с по-голямо натоварване.

 

Преди да посетите магазин за електрически скутери или да започнете търсене в мрежата, първо трябва да сте наясно от какво точно се нуждаете. За целта, отговорете си на няколко въпроса. За какво ще използвате тротинетката? За редовно ходене на работа или планирате вечерна разходка в парка? За придвижване в града, или за градско и off-road?  В зависимост от предназначението, за което желаете да я използвате, вариантите са различни.

 

Избор на електрическа тротинетка за града

 

Ако търсите електрическа тротинетка за използване в градска или off-road среда, от онлайн магазин за електрически превозни средства e-Point съветват да обърнете внимание на няколко ключови фактора:

 

 • Капацитет на батерията. Това е важно, за да сте сигурни и спокойни, че избрания от Вас модел ще покрие необходимия дневен пробег.

 • Мощност на моторите. По-мощните мотори позволяват преодоляването на по-стръмни наклони, по-бързо ускорение и превоз на по-тежки хора. Моделите с по-мощни мотори са подходящи и за off-road терени.

 • Окачване и конструкция на тротинетката. Те са важни за комфорта и сигурността на придвижване. Повечето от моделите на пазара и особено тези в ниския и среден клас, не разполагат с окачване. Високият клас електрически тротинетки разполагат с двойно регулируемо окачване (предно и задно), по-голямо и здраво шаси.

 • Допълнително оборудване и сигурност. Сигурността и качеството са най-важните за всеки един от нас. Задължително трябва да обърнете внимание на това, до колко тротинетката е надеждна и доколко производителя е утвърден на световния пазар.

 • От къде ще бъде закупена. Предлагането и изборът на различни модели е голям. Можете да закупите своята електрическа тротинетка както онлайн, така и offline, било нова или стара, от фирма или физическо лице. Ако имате възможност да закупите нов модел, нашия съвет е да се доверите на доказани фирми и най-вече през официалния представител на марката. Не е без значение е и въпроса за последващото сервизиране на скутера и гаранцията.

 • Теглото на електрическата тротинетка също е важен фактор, особено при дамите, които са решили да се сдобият с ново превозно средство, тъй като по всяка вероятност ще ви се наложи да я пренасяте.

 • Друг важен фактор при избора е цената. На пазара се предлагат както бюджетни варианти, така и модели от висок клас, които предлагат повече и много по-качествени характеристики. Като потребител, за вас е важно да сравните различните модели, които отговарят на вашия бюджет и да изберете най-доброто възможно съотношение между цена и качество.

 • Когато избирате тротинетка, може да помислите и за допълнителни аксесоари – каска, ръкавици, чанти за ръчен багаж, фарове, мигачи и др.

 

Основните параметри на електрическите тротинетки са:

 • Капацитет на батерията
 • Мощност на моторите
 • Оборудване и екстри
 • Тегло
 • Размер на гумите

Обърнете внимание на всички, когато избирате подходящия модел за вашите нужди. Съветваме ви да направите внимателно проучване и да сравните различните възможности, които се предлагат на пазара, за да сте сигурни, че ще бъдете доволни от новата си покупка.

 

Разгледайте актуални предложения от e-Point и открийте подходящия модел за вас!
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени