Калин Терзийски се кае за обидите към Хайтов

20 Февруари 2020, 10:53


Четири години след публичния скандал и последвало съдебно дело за обида, Калин Терзийски поиска прошка от роднините на Николай Хайтов, узна HotArena.


Под въздействието на алкохол в ТВ ефира Терзийски обиди Хайтов и Йордан Радичков, за което днес дълбоко съжалява. Терзийски заяви, че двамата писатели са били слуги на тогавашната власт. "Познавах Хайтов и Радичков. те обслужваха властта", изцепи Калин, заради което години наред страда. 


От много време насам Кайо се опитва да осъществи контакт с Хайтови, но до момента среща категоричен отказ от тяхна страна. "По това време аз пиех и умирах. Не се интересувах от света", разкрива Калин. "Няколко пъти се опитвах да се свържа с тях, за да им се извиня. Тежко ми е заради болката, която им причиних", допълва още той. 


Въпреки, че е пръснал хиляди левове досега, заради заведеното срещу него дело, Терзийски признава, че най-важното му е да получи прошка от хората, които е нагрубил. Елена, Александър и Здравец Хайтови са тримата наследници на покойния поет Николай Хайтов, които завеждат дело срещу Терзийски. В началото исканията на роднините са в размер на 1 лв, който в последствие стига до колосалната сума от 24 000 лева, след като всеки от тях решава, че трябва да получи от ответника по 8 хиляди лева.


На първа инстанция Калин е осъден. Той трябва да плати около 30 бона, които са непосилни за него. Точно тогава Терзийски решава да промени живота си. Той спира алкохола, излиза от дълбоката депресия, в която се намира и решава, че трябва да вземе нещата в свои ръце. Кайо обжалва първоначалното решение на съда и печели делото, а наследниците са осъдени да му заплатят около 6 хиляди лева разходи по делата. 


Хайтови обаче подават жалба във върховния съд и Калин е принуден да даде още немалка сума пари, за да наеме отново адвоката си. "Готов съм да им опростя всеки лев, въпреки, че в момента аз съм в силна позиция. Не разбирам защо роднини на писател искат да унищожат друг писател", коментира Кайо, пише България днес. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени