Калин Врачански мечтае да е като Коста Цонев

28 Април 2021, 13:05


Актьорът влиза в ролята на господин Андреев в операта „Баща ми бояджията“

 

„Не мога да се доближа до Коста Цонев. Той е велик актьор. Надявам се след време и аз да съм на неговата висота“. Това призна Калин Врачански. Актьорът ще влезе в ново амплоа. Един от най-обичаните филми „Баща ми бояджията“ слиза от екрана и влиза в операта, пише България днес. Премиерата е на 8 май, а главната роля е поверена на Врачански. Той ще изиграе господин Андреев - безработен учител и баща на шест деца.

 

Във филма от далечната 1972 година тя е изиграна именно от покойния вече Коста Цонев. В новия спектакъл, който е едно към едно като вечния филм, участва и Славчо Пеев. Актьорът е единственият, който играе и в лентата.

 

„Голямо предизвикателство е за мен. Това ще е дебютът ми в главната роля в мюзикъл - каза Врачански. Обадиха ми се есента. Много се зарадвах. Спомням си филма. Дълго умувах дали да приема, защото не мога да пея професионално. Колегите много ми помагат всеки ден. Хлапетата, които играят децата ми, са уникални. Трябва да съм добър партньор на сцената, за да се доближа до тяхното ниво“, добави с усмивка на устата Врачански.   

 

В спектакъла роля е имала и Татяна Лолова. За съжаление, голямата актриса напусна този свят.

 

„Таня Лолова искаше много да участва - каза шефът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов. „Заради нея разширихме малко ролята й. Не сме я за6равили. Ще я почетем. Ще изнесем портрет с лика й, докато тя трябваше да излезе на сцената", сподели още Карталов и до- бави:

 

„Това е най-подходящата творба за нова опера. Идеята е моя. Искаме да вдъхнем оптимизъм на хората с този спектакъл".

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени