Капитан Петко Войвода щъка по чехли в големия студ

609
17 Януари 2021, 12:13


Васил Михайлов трепери за здравето си, но е и немарлив към него. Легендарният актьор спазва всички противоепидемични мерки, за да не пипне коронавирус, а в същото време рискува да се простуди. За човек на неговата достолепна възраст една настинка може да се окаже също толкова опасна, колкото й Ковид-19.

Онзи ден 82-годишният ветеран на Военния театър излезе съвсем леко облечен от дома си в столичния квартал „Редута”, макар температурата навън да клонеше към нулата. В големия студ екранният Капитан Петко войвода от едноименния соц сериал носеше анцуг и тънко пролетно-есенно яке, а още по-шокиращи бяха обувките му. Вместо да е с дебели зимни боти, бай Васо беше надянал гумени чехли на дупки. Личният му лекар много щеше да му се кара, ако го беше видял с летния чепик.

Михайлов закуцука бавно с бастунчето си към кварталната бакалия, като пазеше дистанция от останалите минувачи, че да не го заразят с Ковид-19. Лицето на актьора беше опаковано с противовирусна маска, а на главата му имаше шапка, чиято козирка изпълняваше ролята на предпазен шлем за очите, писа Уикенд.

Когато стигна до супермаркета, бившият депутат от БСП тутакси се насочи към щайгите с плодове. Оттам си избра богати на витамини и минерали банани, ябълки и портокали, след което се насочи към района с подправките. Славният актьор взе чубрица и червен пипер, а ситните надписи на пакетчетата им прочете без очила. Явно зрението му все още си го бива, за разлика от подвижността му. „Виждам като орел”, хвалеше се някога Михайлов, но и днес спокойно може да каже същото.  

Щом се запаси с провизии, бай Васо плати на касата и напусна магазина. На улицата той свали за малко предпазната си маска, за подиша свеж въздух, а после с бавна крачка пое към дома си.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени