Катя Дафовска не приема бежанци в хотела си: Чувам неща, които не биха се харесали на никой собственик

04 Юли 2022, 12:00


Единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри Екатерина Дафовска, няма да пуска бежанци да живеят в хотела й в Пампорово, призна самата тя пред „България Днес".

 

Бившата биатлонистка от години е собственик на хотел в курорта и развива не само зимния, но и летен туризъм. По нейните думи не само тя, но и повечето от хотелите в Родопите предпочитат да приютяват туристи и макар и трудно, да си върнат нивото отпреди пандемията.

 

Бежанците от войната в Украйна, които пристигнаха у нас от зимата насам, бяха настанени на различни места, включително и в хотели по морските курорти, ко-то по онова време бяха празни. Държавата обеща субсидия от 40 лева на човек.

 

Оказа се, че тези средства са недостатъчни и плащането им се бави. След това дойде и летният сезон, когато стаите трябваше да бъдат освободени, защото бяха резервирани от туристи, а на нуждаещите се бе потърсен подслон другаде.

 

„В Пампорово само един хотел прие украинци, другите - не, включително и при мен няма“, казва Дафовска. „Всички съзнаваме, че войната е най-лошото нещо, и искаме тя да приключи час по-скоро, но нещата у нас куцат откъм организация явно. Отдавна работим да върнем туристите, защото през пандемията нещата бяха доста трудни. И сега, когато имаме някакъв успех, не можем да си позволим да приемаме украинци. А и чуваме от колеги неща, които не биха се харесали на никой хотелиер", казва още голямата ни шампионка.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Да
преди месец
0
Толкова са нагли тези украинци, на улицата се бутат, на детската площадка се бутат, шумни и неуважителни, ще кажеш, че някой им е длъжен
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Нина
преди месец
0
БРАВО, ЕДНА УМНА И ПРЕДВИДЛИВА СОБСТВЕНИЧКА НА ХОТЕЛ, ВЛОЖИЛА Е СРЕДСТВА, НЕ ЗА ДА ГИ ПОХАБЯТ НЯКАКВИ НАГЛИ ТАРИКАТИ, ПРЕТЕНДИРАЩИ ЗА 1-ВА ЛИНИЯ НА МОРЕТО И ПОВЕЧЕ ХРАНА, НО НЯКОИ ИСКАХА 5 МИНУТИ СЛАВА И СЕ ПЕРЧЕХА ПРЕД КАМЕРИТЕ, КАНЕЙКИ УКРАИНЦИТЕ, А ПОСЛЕ ПРОПИЩЯХА.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени