Кедъра вече е дипломиран масажист

345
29 Ноември 2020, 14:00


Популярнят спортен журналист Камен Алипиев – Кедъра се завърна в обществена медия на държавна издръжка две години след като изненадващо бе уволнен от БНТ заради липсата на висше образование. От началото на ноември ексцентричния спортен коментатор е част от екипа на „Радио София“, което излъчва самостоятелна 24-часова програма на БНР за Софийска област.

53-годишния журналист вече води собствено предаване – „Спортна среща“ и всяка неделя от 16 до 18 часа съобщава най-важните и актуални новини от света на спорта, гарнирани с негови коментари. В радиошоуто на Кедъра негов партньор е друг известен спортен журналист и писател– Иво Иванов, който се включва на живо от Канзас, Америка. Алипиев е назначен на постоянен щат в националното радио от шефката на „Радио София“ Ива Дойчинова. Двамата са близки приятели и бивши колеги от БНТ.
Припомняме, че на 10 септември 2019 г. Емил Кошлуков изненадващо уволни Кедъра, който бе зам.-шеф на спортната редакция в телевизията. Оказа се, че Алипиев не е взел държавния си изпит за висше образование – задължителен ценз за длъжността.

След уволнението Камен Алипиев се ожали, че е изгонен не заради дипломата си за висше образование, а тъй като е бил един от малцината журналисти в БНТ, подкрепили протеста срещу настоящия директор Кошлуков през януари 2018 г., когато тогавашният програмен директор на телевизията поиска да промени темите на сутрешното предаване „Денят започва с култура“. Кедъра разказа и че е бил отстранен от работа в тежък за него момент – бил е в болничен и му е предстояла операция от херния, от която впоследствие се е възстановявал няколко месеца.

През последната година Камен Алипиев е опитал да си намери работа в няколко телевизии, но навсякъде е бил отрязан, разкриха познати на популярния журналист. Все пак тази есен дългогодишната му приятелка Ива Дойчинова решила да го върне към професията, уреждайки му щатна бройка в националното радио и собствено предаване в неделния ефир на „Радио София“.

Иначе докато бе останал без работа, Камен Алипиев се дипломира като бакалавър в Националната спортна академия (НСА). Той успя да вземе със закъснение от 26 години изпитите по кинезитерапия, спортна медицина, спортен масаж, социология и спортна практика. Тоест, вече е и дипломиран масажист.
Кедъра трябвало да се дипломира още през 1994 г. Тогава обаче семейството му живеело по квартири и Камен пресметнал, че е по-наложително да наблегне на работата и изкарването на прехраната. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени