Кидика жестоко обиден на държавата

16 Октомври 2021, 12:00


"Никой от държавата не уважи моя 50-годишен юбилей на сцената. От министерството на култура не изпратиха и едно писмо или честитка. А за други, няма да им казвам имената, подаръци, грамоти и т.н. Аз все едно не съм съществувал и пял. Показват огромно неуважение към мен!"  Това заяви навръх рождения си ден легендарният Христо Кидиков.

Изпълнителят навършва 75 години днес. През миналия месец той отбеляза друг юбилей - 50 години на сцената, с голям концерт в Пловдив. Само от БНТ отразиха концерта ми. Ще го излъчат утре в моя чест. Няма да е денят, в който съм роден. Но пак е нещо. Жоро Любенов ме покани миналата седмица да говоря за юбилея. БНР ме потърсиха. А другите даже и за интервю не ми се обадиха", споделя Кидиков.

Легендата ще отбележи скромно рождения си ден. Ще го посрещне с приятели в тесен семеен кръг на вилата си в Еленския Балкан. "Ще пием по две-три ракии. Да се ваксинираме (смее се). Пожелавам си да съм жив и здрав. Друго не искам. Животът е единственият подарък, който не можеш да получиш втори път. Животът е прекрасен. Вярно, всеки има трудности, но трябва да преминем през тях. Това са малки моменти от иначе хубавия живот на всеки", заключва философски Кидиков.

Съвсем скоро певецът ще представи автобиографичната си книга. Премиерата трябва да е във Велико Търново в края на месеца. "Дано не затворят всичко - надява се Кидика. - Пандемията се отрази много лошо - не само на мен, ала и на всички. С това ново поскъпване на газ, бензин не е добре положението. Но важното е да сме живи и здрави", споделя рожденикът.

Музикантът, станал популярен с фразата "Майна, цъкни ВЕФ-а, да чуем Кидика", още пази в дома си три съветски транзистора. "Те са ми подаръци от скъпи приятели. Всички работят. На село има само радио. Затова продължавам да цъкам ВЕФ-а", добавя с усмивка на устата Кидиков.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лупи
преди 8 месеца
0
Кидиче, за какво си обиден2 Ти не си изключение. Всички пеехте за слава. и пари.Никой не е по-кадърен от другия, но не бяхте много и затова ви слушахме.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени